خلاصه اخبار

تلگرام زیر بار سانسور نرفت؛ پاسخ منفی به درخواست محدودسازی

شرق دیلی

تلگرام زیر بار سانسور نرفت؛ پاسخ منفی به درخواست محدودسازی

همزمان با دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری رومانی، مدیرعامل تلگرام، افشا کرد که یکی از دولت‌های اروپای غربی با ارسال درخواستی رسمی از این پلتفرم خواسته بود صدای جریان‌های محافظه‌کار را در رومانی پیش از رأی‌گیری سانسور کند. به گزارش گروه رسانه ای شرق، پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام با انتشار پستی در کانال خود اعلام کرد: «یک دولت اروپای غربی از تلگرام خواست تا صداهای محافظه‌کار در رومانی را پیش از انتخابات امروز سانسور کنیم. من قاطعانه این درخواست را رد کردم. تلگرام آزادی کاربران رومانیایی را محدود نخواهد کرد و کانال‌های سیاسی آن‌ها را مسدود نمی‌کند. شما نمی‌توانید با نابود کردن دموکراسی، «از دموکراسی دفاع کنید». نمی‌توانید با دخالت در انتخابات، «با دخالت در انتخابات مبارزه کنید». یا آزادی بیان و انتخابات عادلانه دارید، یا ندارید. »

فناوری
اینستاگرام ایرانیکارت مسدود شد

شرق دیلی

اینستاگرام ایرانیکارت مسدود شد

صفحه رسمی برند ایرانیکارت در اینستاگرام، به دستور مقام قضایی مسدود شده است. به گزارش گروه رسانه ای شرق؛در پی این اقدام، ایرانیکارت با انتشار بیانیه‌ای رسمی، به این تصمیم اعتراض کرده و آن را نتیجه «برداشتی نادرست» دانسته است.  ایرانیکارت در این بیانیه تأکید کرده که همواره با رعایت کامل عرف و قوانین داخلی کشور فعالیت داشته و این شرکت نسبت به حفظ کرامت و حقوق تمام اعضای تیم، به‌ویژه زنان، متعهد است. بر اساس اعلام این برند، ۵۴ درصد از تیم ایرانیکارت را زنان متخصص، متعهد و کوشا تشکیل می‌دهند و شرکت به حضور آن‌ها افتخار می‌کند.

فناوری
دسترس‌پذیری خدمات وظیفه کسب‌وکارهاست

شرق دیلی

دسترس‌پذیری خدمات وظیفه کسب‌وکارهاست

«رویداد دسترسی‌پذیری دیجیتال برای همه» به همت مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد، دیوار و رهنما کالج برگزار شد. این رویداد در چند سال اخیر برای فرهنگ‌سازی و ترغیب کسب‌وکارها به دسترس‌پذیرکردن خدماتشان برگزار شده است. دسترس‌پذیری خدمات برای افراد دارای معلولیت در دنیایی که به کمک تکنولوژی همه‌چیز به راحتی انجام می‌شود، مورد توجه بسیاری از شرکت‌ها قرار گرفته است. با این حال این روند در ایران با کندی پیش‌ می‌رود. هنوز شرکت‌های کمی در اکوسیستم استارتاپی خدمات خود را برای افراد دارای معلولیت نیز دستر‌س‌پذیر کرده‌اند، این در حالی است که امید هاشمی، کارشناس دسترسی‌پذیری دیجیتال دیوار، معتقد است که دسترس‌پذیر کردن خدمات و سرویس‌ها یک وظیفه برای کسب‌وکارها و یک حق مسلم برای کاربران با نیازهای خاص است. او در رویداد «دسترسی‌پذیری دیجیتال برای همه» اعلام کرد که باید با توسعه دسترسی‌پذیری، فرصت برابر حضور در پلتفرم برای همه اقشار، به ویژه افراد دارای معلولیت، فراهم شود. در همین زمینه هم محمد قاسم کفیلی، حقوقدان و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق، اعلام کرد که دسترسی‌پذیری دیجیتال را نه یک ویژگی لوکس، بلکه باید یک حق بنیادین بشری معرفی کرد.

فناوری
دانش‌آموز اردبیلی ستاره همایش هوش مصنوعی شد

شرق دیلی

دانش‌آموز اردبیلی ستاره همایش هوش مصنوعی شد

طاها احدی، دانش‌آموز پایه هفتم از اردبیل توانست با اثر ابتکاری خود در زمینه انیمیشن با عنوان «طبیعت، آینده رفتار ماست» مقام اول را به دست آورد. به گزارش گروه رسانه ای شرق، طاها احدی، دانش‌آموز پایه هفتم آموزشگاه هیئت امنایی امید انقلاب ناحیه یک اردبیل، موفق شد با اثر ابتکاری خود در حوزه انیمیشن با عنوان «طبیعت، آینده رفتار ماست» مقام اول، نخستین همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه» را از آن خود کند. نخستین همایش ملی «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه» با حضور جمعی از نخبگان، پژوهشگران، اساتید و دانش‌آموزان خلاق از سراسر کشور در محل سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.

فناوری
پیروزی طوفانی ورستاپن مسابقه فرمول یک f1

شرق دیلی

پیروزی طوفانی ورستاپن مسابقه فرمول یک f1

ورستاپن در گرندپری هیجان‌انگیز امیلیا-رومانیا، جلوتر از نوریس و پیاس‌تری ایستاد . به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ مکس ورستاپن با نمایشی چشمگیر، دومین پیروزی فصل خود را در گرندپری امیلیا-رومانیا فرمول یک  کسب کرد. راننده هلندی در ابتدای مسابقه با سبقتی درخشان از اسکار پیاس‌تری، رده نخست را از آن خود کرد و در ادامه با حفظ جایگاهش مقابل دو راننده مکلارن، روزی پرحادثه را پشت سر گذاشت؛ روزی که شامل فاز مجازی خودرو ایمنی و سپس خودرو ایمنی کامل بود. شروع مسابقه بسیار مهیج بود؛ جایی که پیاس‌تری، دارنده پول‌پوزیشن، شروع خوبی داشت اما ورستاپن با حرکتی تماشایی در پیچ تامبورلو از او عبور کرد و در ادامه اختلاف خود را با رقبا بیشتر کرد.

فناوری
کدنویسی با «ChatGPT» آسان شد

شرق دیلی

کدنویسی با «ChatGPT» آسان شد

OpenAI از ابزار جدیدی برای کدنویسی با ChatGPT رونمایی کرده که Codex نام دارد و قرار است به‌عنوان یک «دستیار مجازی» برای مهندسان نرم‌افزار عمل کند. به گزارش گروه رسانه ای شرق، طبق گفته «جاش توبین»، مدیر تحقیقاتی بخش ایجنت‌ها در OpenAI، هدف این استارتاپ از توسعه Codex تبدیل ChatGPT به همکار واقعی برنامه‌نویسان است. Codex می‌تواند به کمک زبان طبیعی کد تولید کند، مستقل خطاها را رفع و کدها را تست کند همچنین پیشنهادهایی برای بهبود عملکرد آنها ارائه دهد. این فرایند ممکن است تا 30 دقیقه طول بکشد. قرار است Codex در آینده بتواند مدت طولانی‌تری در پس‌زمینه فعال بماند.

فناوری
اولین بیمارستان هوش مصنوعی چین راه‌اندازی شد: درمان 10هزار بیمار در عرض چند روز

شرق دیلی

اولین بیمارستان هوش مصنوعی چین راه‌اندازی شد: درمان 10هزار بیمار در عرض چند روز

این مرکز پزشکی مجازی که به شکلی کاملاً نوآورانه طراحی شده، توسط دانشگاه تسینگهوا چین توسعه داده شده است و با نام بیمارستان عامل (Agent Hospital)، با 14 پزشک هوش مصنوعی و 4 پرستار هوش مصنوعی در تخصص‌های مختلف ارائه خدمات دارد. در اقدامی پیشگامانه که می‌تواند انقلابی بزرگ در حوزه بهداشت و درمان تلقی شود، اولین بیمارستان کاملاً مجهز مبتنی بر هوش مصنوعی در کشور چین راه‌اندازی شده است. به گزارش «فن‌زی»، این مرکز پزشکی مجازی که به شکلی کاملاً نوآورانه طراحی شده، توسط دانشگاه تسینگهوا چین توسعه داده شده است و با نام بیمارستان عامل (Agent Hospital)، با 14 پزشک هوش مصنوعی و 4 پرستار هوش مصنوعی در تخصص‌های مختلف ارائه خدمات دارد.

فناوری
​واگذاری صدور مجوز تاکسی‌های اینترنتی به شهرداری‌، اثرات مخرب روی رشد اقتصادی دارد

شرق دیلی

​واگذاری صدور مجوز تاکسی‌های اینترنتی به شهرداری‌، اثرات مخرب روی رشد اقتصادی دارد

به باور این انجمن واگذاری صدور مجوز تاکسی‌های آنلاین به نهادهای محلی غیر متخصص منجر به ایجاد رویه‌های سلیقه‌ای، افزایش بروکراسی و تضعیف یکپارچگی نظارتی می‌شود. انجمن تجارت الکترونیکی تهران در بیانیه‌ای نسبت به لایحه جدید مجلس برای واگذاری صدود مجوز تاکسی‌های اینترنتی به شهرداری‌ها ابراز نگرانی کرده است.  به باور این انجمن واگذاری صدور مجوز تاکسی‌های آنلاین به نهادهای محلی غیر متخصص منجر به ایجاد رویه‌های سلیقه‌ای، افزایش بروکراسی و تضعیف یکپارچگی نظارتی می‌شود.  این انجمن در بیانیه‌ای با غیرکارشناسی خواندن این لایحه، تاکید کرده که چنین تصمیماتی منجر به مهاجرت سرمایه، دلسردی کارآفرینان و تضعیف بنیان‌های تحول دیجیتال کشور خواهد شد و از طرفی اثرات مخربی روی رشد اقتصادی کشور دارد.  به گزارش «فن‌زی»، صبح امروز (28 اردیبهشت) برخی فعالان صنفی و همچنین مدیر اسنپ در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کردند که کمیسیون عمران مجلس، در حال کار روی لایحه‌ای پیشنهادی است که اگر مورد تصویب قرار بگیرد، تاکسی‌های اینترنتی از این پس باید از شهرداری‌ها مجوز فعالیت دریافت کنند. به دنبال این اتفاق هم  تاکسی‌های اینترنتی در نامه‌ای به اتاق اصناف ایران نسبت به این تصمیم هشدار داده‌ و اعلام کرده‌اند که تصویب نهایی این لایحه فعالیت اسنپ، تپسی، ماکسیم و دیگر فعالان این حوزه را با چالش مواجه می‌کند و حیات آنها را به خطر می‌اندازد.  محمد خلج، مدیرعامل اسنپ هم در گفت‌وگو با «فن‌زی»، تاکید کرد که تصویب این مصوبه بازگشت به امضاهای طلایی، موازی‌کاری و ضربه به نوآوری است.

فناوری
مروری بر اقدامات اسنپ در مسیر بهبود دسترس‌پذیری اپ

شرق دیلی

مروری بر اقدامات اسنپ در مسیر بهبود دسترس‌پذیری اپ

پروژه‌ دسترس‌پذیری در اسنپ‌ از دهم آبان ۱۴۰۱ آغاز شده است و مسیر توسعه و بهبود مستمر این قابلیت همچنان ادامه دارد. از ابتدای شروع این پروژه‌ تا پایان اسفند ۱۴۰۳ در مجموع ۱۰۹٬۴۶۶ نفر از کاربران راننده و مسافر نوع معلولیت خود را در اپلیکیشن اسنپ ثبت کرده‌اند. به گزارش روابط عمومی اسنپ، قابلیت دسترس‌پذیری در همکاری تنگاتنگ اسنپ با افراد دارای معلولیت و با هدف ایجاد فرصت برابر در استفاده از خدمات دیجیتال برای تمام کاربران شکل گرفته است. کاربران راننده و مسافر با ثبت نوع معلولیت خود در بخش اطلاعات کاربری می‌توانند سفر بهتری را تجربه کنند.

فناوری
پلتفرم‌های استرمینگ برای تبلیغات یکپارچه، دست به دامان هوش مصنوعی شده‌اند

شرق دیلی

پلتفرم‌های استرمینگ برای تبلیغات یکپارچه، دست به دامان هوش مصنوعی شده‌اند

پلتفرم‌های استریمینگ بزرگی نظیر نتفلیکس، یوتیوب و آمازون پرایم، برای ایجاد انقلابی بزرگ در نحوه ارائه تبلیغات دست به دامان فناوری هوش مصنوعی شده‌اند. پلتفرم‌های استریمینگ بزرگی نظیر نتفلیکس، یوتیوب و آمازون پرایم، برای ایجاد انقلابی بزرگ در نحوه ارائه تبلیغات دست به دامان فناوری هوش مصنوعی شده‌اند. به گزارش«فن‌زی»، شرکت نتفلیکس در حال راه‌اندازی یک فرمت تبلیغاتی مبتنی بر هوش مصنوعی مدرن و پیشرفته است که جایگذاری و ادغام محصولات تبلغیاتی را به‌صورت مستقیم در برنامه‌هایی نظیر بریجرتون (Bridgerton) و استرنجر تینگز (Stranger Things) فراهم می‌کند.

فناوری
شهر آشپزخانه: خلق فضایی نو، با طعم زندگی… و جشنواره‌ای از جوایز!

شرق دیلی

شهر آشپزخانه: خلق فضایی نو، با طعم زندگی… و جشنواره‌ای از جوایز!

در گذر زمان، آشپزخانه‌ها از فضایی صرفاً کاربردی، به قلب تپنده خانه و محلی برای خلق خاطرات شیرین تبدیل شده‌اند. این تحول، نیازمند همراهی لوازمی است که نه تنها کارآمد باشند، بلکه زیبایی و حس خوب را نیز به این فضا هدیه دهند. "شهر آشپزخانه"، با درک این ظرافت، پا به عرصه تولید و فروش لوازم خانگی گذاشته است. این مجموعه، با تلفیقی از هنر، تکنولوژی و ذوق ایرانی، تلاش می‌کند تا آشپزخانه‌های شما را به فضایی دلنشین و مدرن تبدیل کند؛ جایی که طعم زندگی در آن جریان دارد. در گذر زمان، آشپزخانه‌ها از فضایی صرفاً کاربردی، به قلب تپنده خانه و محلی برای خلق خاطرات شیرین تبدیل شده‌اند. این تحول، نیازمند همراهی لوازمی است که نه تنها کارآمد باشند، بلکه زیبایی و حس خوب را نیز به این فضا هدیه دهند. "شهر آشپزخانه"، با درک این ظرافت، پا به عرصه تولید و فروش لوازم خانگی گذاشته است. این مجموعه، با تلفیقی از هنر، تکنولوژی و ذوق ایرانی، تلاش می‌کند تا آشپزخانه‌های شما را به فضایی دلنشین و مدرن تبدیل کند؛ جایی که طعم زندگی در آن جریان دارد. "شهر آشپزخانه" با تکیه بر دانش فنی متخصصان و بهره‌گیری از جدیدترین فناوری‌های روز دنیا، طیف گسترده‌ای از لوازم آشپزخانه را با بالاترین استانداردهای کیفیت تولید و عرضه می‌کند. از قابلمه‌های باکیفیت و بادوام گرفته تا هواپزهای مدرن و چندکاره و سایر لوازم کوچک و بزرگ آشپزخانه، "شهر آشپزخانه" تلاش می‌کند تا تمامی نیازهای آشپزی و آماده‌سازی غذا را برای شما برآورده سازد. این شرکت با تمرکز بر طراحی ارگونومیک و کاربردی، تلاش می‌کند تا محصولاتی را ارائه دهد که نه تنها فرآیند آشپزی را آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر کنند، بلکه به زیبایی و جذابیت دکوراسیون آشپزخانه نیز بیفزایند. "شهر آشپزخانه" با ارائه این تنوع بی‌نظیر، به شما کمک می‌کند تا آشپزخانه‌ای رویایی و مجهز داشته باشید و از خلق طعم‌های جدید و به یادماندنی لذت ببرید.

فناوری
پرداخت خسارت یک‌ میلیارد و ششصد میلیونی به کاربران دیوار

شرق دیلی

پرداخت خسارت یک‌ میلیارد و ششصد میلیونی به کاربران دیوار

آذر سال گذشته دیوار خبر داد که در راستای حفاظت از حقوق کاربران خود، از فردی که با سوءاستفاده از یک باگ نرم‌افزاری، ۴۱ هزار آگهی تکراری منتشر کرده بود شکایت کرده است. دیوار با طرح شکایت و پیگیری قضایی، فرد متخلفی را که از طریق یک نقص فنی ۴۱ هزار آگهی تکراری منتشر کرده بود، به پرداخت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خسارت به نفع کاربران زیان‌دیده، وادار کرد. آذر سال گذشته دیوار خبر داد که در راستای حفاظت از حقوق کاربران خود، از فردی که با سوءاستفاده از یک باگ نرم‌افزاری، ۴۱ هزار آگهی تکراری منتشر کرده بود شکایت کرده است. به گفته دیوار اقدامات غیرمجاز این کاربر که در فاصله بهمن ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ انجام شد برخلاف قوانین استفاده از دیوار بوده و معادل ۱۷ میلیارد ریال به کاربران‌ آنها خسارت وارد کرده بود. اشکان آرمندهی مدیرعامل دیوار در این باره گفت: «پس از شناسایی مشکل، تیم فنی دیوار به سرعت نسبت به رفع آن اقدام کرد. در ادامه، واحد حقوقی دیوار با هدف دفاع از حقوق کاربران آسیب‌دیده، شکایتی را علیه شخص متخلف مطرح و از طریق مراجع قضایی پیگیری کرد.»

فناوری
​مدیرعامل اسنپ:  دریافت مجوز تاکسی‌های اینترنتی از شهرداری، بازگشت به دوران امضاهای طلایی است

شرق دیلی

​مدیرعامل اسنپ: دریافت مجوز تاکسی‌های اینترنتی از شهرداری، بازگشت به دوران امضاهای طلایی است

تاکسی‌های اینترنتی در نامه‌ای به مجلس نسبت به این تصمیم هشدار داده‌ و اعلام کرده‌اند که تصویب نهایی این لایحه فعالیت اسنپ، تپسی، ماکسیم و دیگر فعالان این حوزه را با چالش مواجه می‌کند و حیات آنها را به خطر می‌اندازد. مجلس در حال بررسی لایحه‌ای است که در صورت تصویب، باعث می‌شود تاکسی‌های اینترنتی از شهرداری به عنوان رقیب خود مجوز فعالیت دریافت کنند. تاکسی‌های اینترنتی در نامه‌ای به مجلس نسبت به این تصمیم هشدار داده‌ و اعلام کرده‌اند که تصویب نهایی این لایحه فعالیت اسنپ، تپسی، ماکسیم و دیگر فعالان این حوزه را با چالش مواجه می‌کند و حیات آنها را به خطر می‌اندازد. این لایحه‌ای که هدفش «سامان‌دهی خدمات حمل‌ونقل هوشمند» عنوان شده، علاوه بر این به باور محمد خلج، مدیرعامل اسنپ، بار سنگینی از پرداخت عوارض راهم  بر دوش فعالان این حوزه می‌گذارد. او در گفت‌وگو با «فن‌زی» اعلام می‌کند که تصویب این مصوبه بازگشت به امضاهای طلایی، موازی‌کاری و ضربه به نوآوری است. به گزارش «فن‌زی»، سال‌ها بررسی و برگزاری جلسات مختلف بین تاکسی‌های اینترنتی، وزارت کشور، صمت، معاونت علمی، مرکز ملی فضای مجازی و شهرداری در نهایت منتج به تصویب آیین‌نامه‌ای در سال ۱۳۹۸ شد که براساس آن تاکسی‌های اینترنتی مجوز کسب‌وکار خود را باید از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی دریافت کنند. حالا بعد از گذشت تقریبا ۶ سال از این الزام، مجلس دوباره به دنبال مسئول کردن شهرداری در زمینه صدور مجوز برای این فعالان است.

فناوری
 دریافت مجوز تاکسی‌های اینترنتی از شهرداری، بازگشت به دوران امضاهای طلایی است

شرق دیلی

دریافت مجوز تاکسی‌های اینترنتی از شهرداری، بازگشت به دوران امضاهای طلایی است

تاکسی‌های اینترنتی در نامه‌ای به مجلس نسبت به این تصمیم هشدار داده‌ و اعلام کرده‌اند که تصویب نهایی این لایحه فعالیت اسنپ، تپسی، ماکسیم و دیگر فعالان این حوزه را با چالش مواجه می‌کند و حیات آنها را به خطر می‌اندازد. مجلس در حال بررسی لایحه‌ای است که در صورت تصویب، باعث می‌شود تاکسی‌های اینترنتی از شهرداری به عنوان رقیب خود مجوز فعالیت دریافت کنند. تاکسی‌های اینترنتی در نامه‌ای به مجلس نسبت به این تصمیم هشدار داده‌ و اعلام کرده‌اند که تصویب نهایی این لایحه فعالیت اسنپ، تپسی، ماکسیم و دیگر فعالان این حوزه را با چالش مواجه می‌کند و حیات آنها را به خطر می‌اندازد. این لایحه‌ای که هدفش «سامان‌دهی خدمات حمل‌ونقل هوشمند» عنوان شده، علاوه بر این به باور محمد خلج، مدیرعامل اسنپ، بار سنگینی از پرداخت عوارض راهم  بر دوش فعالان این حوزه می‌گذارد. او در گفت‌وگو با «فن‌زی» اعلام می‌کند که تصویب این مصوبه بازگشت به امضاهای طلایی، موازی‌کاری و ضربه به نوآوری است. به گزارش «فن‌زی»، سال‌ها بررسی و برگزاری جلسات مختلف بین تاکسی‌های اینترنتی، وزارت کشور، صمت، معاونت علمی، مرکز ملی فضای مجازی و شهرداری در نهایت منتج به تصویب آیین‌نامه‌ای در سال ۱۳۹۸ شد که براساس آن تاکسی‌های اینترنتی مجوز کسب‌وکار خود را باید از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی دریافت کنند. حالا بعد از گذشت تقریبا ۶ سال از این الزام، مجلس دوباره به دنبال مسئول کردن شهرداری در زمینه صدور مجوز برای این فعالان است.

فناوری
چینی‌ها یک میکروب ناشناخته را کشف کردند

شرق دیلی

چینی‌ها یک میکروب ناشناخته را کشف کردند

سویه جدیدی از میکروب‌ها به نام Niallia tiangongensis، یک گونه نوظهور از باکتری‌های شناخته‌شده زمینی است که در ماه مه ۲۰۲۳، زمانی که فضانوردان ماموریت شنژو-۱۵ در ایستگاه فضایی حضور داشتند، در ایستگاه فضایی جمع‌آوری شده است. به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، دانشمندان چینی یک گونه باکتریایی جدید را در ایستگاه فضایی تیانگونگ کشف کرده‌اند که اولین گونه از این نوع است که در آزمایشگاه مداری چین یافت می‌شود. این گونه که Niallia tiangongensis نام دارد، گونه جدیدی از یک باکتری شناخته شده زمینی است و در کابینی در داخل ایستگاه فضایی کشف شد. به نقل از آی‌ای، محققان گروه زیست فناوری فضایی شنژو و موسسه مهندسی سیستم فضاپیمای پکن، کشف این گونه باکتریایی جدید را در مجله بین‌المللی زیست‌فناوری سیستماتیک و تکاملی اعلام کردند.

فناوری
هوش مصنوعی گیم می سازد

شرق دیلی

هوش مصنوعی گیم می سازد

دانشمندان شروع به آزمایش و استفاده از «هوش مصنوعی مولد»(Generative AI) در زمینه ساخت بازی‌های ویدئویی کردند. به گزارش گروه رسانه ای شرق؛  آیا تا به حال به ساخت یک بازی ویدئویی دلخواه فکر کرده‌اید؟ اگر ایده‌ای برای داستان یا تصویر دارید، به راحتی می‌توانید مداد بردارید و شروع به نوشتن یا طراحی کنید، اما ساخت بازی ویدئویی متفاوت است. تبدیل ایده‌هایتان به واقعیت معمولاً به تصاویر، صدا و کد رایانه‌ای نیاز دارد که این عناصر را اجرا کند. به نقل از ساینس نیوز، «مت گوزدیال»(Matt Guzdial) دانشمند کامپیوتر در «دانشگاه آلبرتا»(Alberta) در تلاش است تا به کمک «هوش مصنوعی» به مردم این توانایی را بدهد که بازی‌های ویدئویی خود را بسازند.

فناوری
تلاش هوش مصنوعی برای شکار فرازمینی‌ها

شرق دیلی

تلاش هوش مصنوعی برای شکار فرازمینی‌ها

پروژه گالیه به‌دنبال استفاده از روش‌های علمی دقیق در جست‌وجوها برای اشیای ناشناس پرنده یا همان یوفو (UFO) است. به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ لورا دومینه، یک فیزیک‌دان که مدرک دکترای خود را در دانشگاه استنفورد آمریکا با مطالعه «نوترینو» - یک ذره بنیادی که از نظر الکتریکی خنثی بوده و به ندرت وارد برهمکنش می‌شود - به پایان رساند، دانش علمی خود را به سوی آسمان‌ها سرازیر کرده است. لورا دومینه به‌جای آنکه به یک مسیر شغلی معمولی در فیزیک یا فناوری وارد شود، به پروژه گالیله در مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان در کمبریج، ماساچوست پیوسته است. این پروژه به‌دنبال استفاده از روش‌های علمی دقیق در جست‌وجوها برای اشیای ناشناس پرنده یا همان یوفو (UFO) است.

فناوری
مرکز داده‌های اوپن ای آی به ابوظبی می‌آید

شرق دیلی

مرکز داده‌های اوپن ای آی به ابوظبی می‌آید

OpenAI در حال توسعه یک مرکز داده 5 گیگاواتی در ابوظبی است که می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیرساخت هوش مصنوعی در جهان باشد. به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، OpenAI در حال توسعه یک مرکز داده 5 گیگاواتی در ابوظبی است که این شرکت را به عنوان مستأجر اصلی در یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های زیرساخت هوش مصنوعی در جهان قرار می‌دهد. به گزارش بلومبرگ، این مرکز داده به اندازه‌ای بزرگ است که می‌تواند برابر با پنج راکتور هسته‌ای انرژی مصرف کند و به مساحت 10 مایل مربع خواهد بود. این ابعاد آن را از هر نوع زیرساخت هوش مصنوعی که OpenAI یا رقبای آن تا کنون اعلام کرده‌اند، بزرگ‌تر می‌کند. این پروژه که با همکاری G42، یک کنسرسیوم فناوری مستقر در ابوظبی، توسعه می‌یابد، بخشی از پروژه بلندپروازانه Stargate OpenAI است. این طرح که در ژانویه اعلام شد، به همکاری OpenAI، سافت‌بانک و اوراکل برای ساخت مراکز داده بزرگ در سرتاسر جهان با تراشه‌های قدرتمند برای پشتیبانی از توسعه هوش مصنوعی می‌پردازد. در حالی که اولین مرکز Stargate OpenAI در ایالات متحده، که در ابیلین، تگزاس در حال توسعه است، انتظار می‌رود به ظرفیت 1.2 گیگاوات برسد، این پروژه در خاورمیانه ظرفیت آن را بیش از چهار برابر می‌کند.

فناوری
درآمد ۱۰۰ میلیون دلاری مستربیست از یوتیوب

شرق دیلی

درآمد ۱۰۰ میلیون دلاری مستربیست از یوتیوب

مستربیست، یوتیوبر پرمخاطب آمریکایی، با ویدیوهای خلاقانه و خیریه‌محور به درآمدی سالانه تا ۱۰۰ میلیون دلار رسیده و به نماد تحول در دنیای رسانه‌های دیجیتال تبدیل شده است. به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ جیمی دونالدسون، مشهور به مستربیست (MrBeast)، یکی از پدیده‌های کم‌نظیر دنیای یوتیوب و رسانه‌های دیجیتال است که نام او با رکوردهای بازدید، ویدیوهای پرخرج و پروژه‌های انسان‌دوستانه گره خورده است. او متولد ۷ مه ۱۹۹۸ در ایالت کارولینای شمالی آمریکاست و فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۲۰۱۲، زمانی که تنها ۱۳ سال داشت، با انتشار ویدیوهایی درباره بازی‌های ویدیویی در یوتیوب آغاز کرد. دونالدسون در سال‌های ابتدایی بیشتر به ساخت ویدیوهای نقد و تحلیل و چالش‌های ساده می‌پرداخت، اما از حدود سال ۲۰۱۷ با تولید محتوایی خلاقانه و پرهزینه نظیر شمارش تا عدد ۱۰۰ هزار یا اهداهای میلیونی به افراد عادی توانست توجه میلیون‌ها کاربر را به خود جلب کند. محتوای او ترکیبی از سرگرمی، رقابت، چالش‌های عجیب و اقدامات خیریه است. وی در حال حاضر بیش از ۲۷۰ میلیون دنبال‌کننده در یوتیوب دارد و کانال او پرمخاطب‌ترین کانال فردی جهان محسوب می‌شود.

فناوری
ایرانسل از توسعه 5G دست کشیده است

شرق دیلی

ایرانسل از توسعه 5G دست کشیده است

درحالی که یکی دیگر از برنامه‌های وزارت ارتباطات تشویق اپراتورها به گسترش سایت‌های نسل پنجم موبایل است، ایرانسل در سال ۱۴۰۳ هیچ توسعه‌ای در این بخش نداشته و همراه اول پیشتاز در این بازار است. فصلنامه آماری رگولاتوری مربوط به زمستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که توسعه شبکه ارتباطی کشور با آهنگ کندی پیش می‌رود و آمار و ارقام در زمینه تعداد کاربران تلفن همراه، ثابت، ضریب نفود اینترنت ثابت و سیار، چندان رشد چشمگیری نداشته و ارقام در این زمینه فقط یک یا دو عدد بالا و پایین شده‌اند.  درحالی که یکی از برنامه‌های وزارت ارتباطات تشویق اپراتورها به گسترش سایت‌های نسل پنجم موبایل است، ایرانسل در سال ۱۴۰۳ هیچ توسعه‌ای در این بخش نداشته و همراه اول پیشتاز در این بازار است. از سوی دیگر در شرایطی که وزارت ارتباطات همچون دوره‌های گذشته از توسعه اینترنت در بخش ثابت خبر می‌دهد، باز هم برنامه اصلی برای جبران عقب‌ماندگی در این بخش یعنی توسعه فیبرنوری، بدون تغییر یا رشدی در سال ۱۴۰۳ به پایان رسیده است. همچنین در حالی که در دنیا دسترسی به  سرعت‌های بیش از ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوبیت‌برثانیه‌ای در اینترنت ثابت می‌شود،  از حدود یازده میلیون کاربر اینترنت ثابت ایرانی فقط ۴ میلیون نفر به سرعت بین ۱۰ تا ۲۰ کیلوبیت برثانیه دسترسی دارند و زیر یک میلیون نفر سرعت اینترنت ثابتشان بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوبیت بر ثانیه است. از سوی دیگر بیش از ۳ میلیون نفر هم به سرعت ۲ تا ۱۰ کیلوبیتی دسترسی دارند و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر هنوز سرعتشان به ۲۵۶ تا ۲ کیلوبیت برثانیه می‌رسد.

فناوری
ایرانسل از توسعه 5G دست کشیده است

شرق دیلی

ایرانسل از توسعه 5G دست کشیده است

درحالی که یکی دیگر از برنامه‌های وزارت ارتباطات تشویق اپراتورها به گسترش سایت‌های نسل پنجم موبایل است، ایرانسل در سال ۱۴۰۳ هیچ توسعه‌ای در این بخش نداشته و همراه اول پیشتاز در این بازار است. فصلنامه آماری رگولاتوری مربوط به زمستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که توسعه شبکه ارتباطی کشور با آهنگ کندی پیش می‌رود و آمار و ارقام در زمینه تعداد کاربران تلفن همراه، ثابت، ضریب نفود اینترنت ثابت و سیار، چندان رشد چشمگیری نداشته و ارقام در این زمینه فقط یک یا دو عدد بالا و پایین شده‌اند.  درحالی که یکی از برنامه‌های وزارت ارتباطات تشویق اپراتورها به گسترش سایت‌های نسل پنجم موبایل است، ایرانسل در سال ۱۴۰۳ هیچ توسعه‌ای در این بخش نداشته و همراه اول پیشتاز در این بازار است. از سوی دیگر در شرایطی که وزارت ارتباطات همچون دوره‌های گذشته از توسعه اینترنت در بخش ثابت خبر می‌دهد، باز هم برنامه اصلی برای جبران عقب‌ماندگی در این بخش یعنی توسعه فیبرنوری، بدون تغییر یا رشدی در سال ۱۴۰۳ به پایان رسیده است. همچنین در حالی که در دنیا دسترسی به  سرعت‌های بیش از ۸۰ تا ۱۰۰ کیلوبیت‌برثانیه‌ای در اینترنت ثابت می‌شود،  از حدود یازده میلیون کاربر اینترنت ثابت ایرانی فقط ۴ میلیون نفر به سرعت بین ۱۰ تا ۲۰ کیلوبیت برثانیه دسترسی دارند و زیر یک میلیون نفر سرعت اینترنت ثابتشان بین ۲۰ تا ۳۰ کیلوبیت بر ثانیه است. از سوی دیگر بیش از ۳ میلیون نفر هم به سرعت ۲ تا ۱۰ کیلوبیتی دسترسی دارند و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر هنوز سرعتشان به ۲۵۶ تا ۲ کیلوبیت برثانیه می‌رسد.

فناوری
امواج الکترومغناطیسی ۵G سرطان‌زا است؟

شرق دیلی

امواج الکترومغناطیسی ۵G سرطان‌زا است؟

دانشمندان اخیراً یکی از دقیق‌ترین و جامع‌ترین آزمایش‌ها درباره‌ی تأثیر امواج ۵G روی سلول‌های انسانی را انجام دادند. این آزمایش، پاسخی قاطع به باورهای رایج درباره‌ی خطرناک بودن شبکه‌های نسل پنجم مخابراتی است و به طور مستقیم ادعای آسیب‌زا بودن امواج ۵G را به چالش می‌کشد. به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ دانشمندان در دانشگاه Constructor آلمان اخیراً یکی از دقیق‌ترین و جامع‌ترین آزمایش‌ها درباره‌ی تأثیر امواج ۵G روی سلول‌های انسانی را انجام دادند. آن‌ها سلول‌های پوست انسان را در معرض امواجی با فرکانس بسیار بالاتر از آن‌چه دکل‌های ۵G تولید می‌کنند قرار دادند و نتیجه آن روشن بود: هیچ اتفاقی نیفتاد! این آزمایش، پاسخی قاطع به باورهای رایج درباره‌ی خطرناک بودن شبکه‌های نسل پنجم مخابراتی است و یکی از مهم‌ترین پژوهش‌هایی است که به طور مستقیم ادعای آسیب‌زا بودن امواج ۵G را به چالش می‌کشد.

فناوری
آیا 5G واقعاً عامل ابتلا به سرطان است؟

شرق دیلی

آیا 5G واقعاً عامل ابتلا به سرطان است؟

دانشمندان اخیراً یکی از دقیق‌ترین و جامع‌ترین آزمایش‌ها درباره‌ی تأثیر امواج ۵G روی سلول‌های انسانی را انجام دادند. این آزمایش، پاسخی قاطع به باورهای رایج درباره‌ی خطرناک بودن شبکه‌های نسل پنجم مخابراتی است و به طور مستقیم ادعای آسیب‌زا بودن امواج ۵G را به چالش می‌کشد. به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،دانشمندان در دانشگاه Constructor آلمان اخیراً یکی از دقیق‌ترین و جامع‌ترین آزمایش‌ها درباره‌ی تأثیر امواج ۵G روی سلول‌های انسانی را انجام دادند. آن‌ها سلول‌های پوست انسان را در معرض امواجی با فرکانس بسیار بالاتر از آن‌چه دکل‌های ۵G تولید می‌کنند قرار دادند و نتیجه آن روشن بود: هیچ اتفاقی نیفتاد! این آزمایش، پاسخی قاطع به باورهای رایج درباره‌ی خطرناک بودن شبکه‌های نسل پنجم مخابراتی است و یکی از مهم‌ترین پژوهش‌هایی است که به طور مستقیم ادعای آسیب‌زا بودن امواج ۵G را به چالش می‌کشد.

فناوری
 رکورد جهانی گینس شکسته شد: حل مکعب روبیک در ٠.١ ثانیه توسط ربات!

شرق دیلی

رکورد جهانی گینس شکسته شد: حل مکعب روبیک در ٠.١ ثانیه توسط ربات!

تیمی از دانشجویان مدرسه مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه پردو آمریکا موفق شدند با طراحی رباتی به نام «Purdubik’s Cube» lمکعب روبیک 3x3 را فقط در ۰.۱۰۳ ثانیه حل کنند. آنها با موفقیت خود رکورد جدیدی ثبت کرده‌اند که رکورد قبلی گینس را با فاصله‌ای چشمگیر شکسته است. به گزارش گروه رسانه ای شرق،رکورد قبلی با ۰.۳۰۵ ثانیه در اختیار شرکت «میتسوبیشی الکتریک» بود و کمتر از یک سال دوام آورد اما ربات تیم دانشگاه پردو با حل روبیک در زمانی کمتر از یک‌سوم رکورد پیشین، جهش بزرگی در این حوزه رقم زده است. این زمان حتی از یک پلک‌زدن نیز سریع‌تر می‌تواند روبیک را حل کند؛ زیرا پلک‌زدن انسان بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌ثانیه طول می‌کشد.

فناوری
راه‌اندازی مرکز داده ۵ گیگاواتی اوپن ای‌آی در ابوظبی

شرق دیلی

راه‌اندازی مرکز داده ۵ گیگاواتی اوپن ای‌آی در ابوظبی

گفته می‌شود این پروژه اگر طبق برنامه‌ریزی‌ها پیش رود، قابلیت این را دارد که به یکی از بزرگترین پروژه‌های زیرساخت هوش مصنوعی جهان تبدیل شود. بر اساس جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بلومبرگ، شرکت هوش مصنوعی اوپن ای‌آی آماده است تا یک مرکز داده 5 گیگاواتی در ابوظبی راه‌اندازی کند. پروژه‌ای که اگر طبق برنامه‌ریزی‌ها پیش رود، قابلیت این را دارد که به یکی از بزرگترین پروژه‌های زیرساخت هوش مصنوعی جهان تبدیل شود. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، این مرکز مساحتی بالغ بر 10 مایل مربع را پوشش خواهد داد که در نوبه خود شگفت‌انگیز است؛ این در حالی است که بر اساس برآوردها، برای تامین انرژی آن برقی معادل پنج راکتور هسته‌ای مصرف می‌شود که هر زیرساخت هوش مصنوعی موجود، که پیش از این راه‌اندازی شده یا توسط اوپن ای‌ای و رقبای آن معرفی شده است را کوچک جلوه می‌دهد.

فناوری
امروز: ۱۴۰۴ اردیبهشت ۲۸, یکشنبه