خلاصه اخبار

دنیای اقتصاد
چشمانداز بورس در کوتاهمدت
بازار سهام در روزهای اخیر غیرقابل پیشبینی ظاهر شده است. بورس در روز شنبه با خروج پول همراه بود اما روز گذشته ورود پول به گردونه معاملات سهام سبب شد انتظارات از این بازار تغییر کند. بااینحال وضعیت تالار شیشهای به دلیل شرایط مبهم حاکم بر متغیرهای اثرگذار در مسیری غیرقابل پیشبینی حرکت میکند. صنایع زودتر از تاریخ موعد با قطعی برق مواجه شدند. این موضوع میتواند واکنش هیجانی و منفی را از سوی معاملهگران در کوتاهمدت به همراه داشته باشد. از همین مسیر در برخی روزها ممکن است خروج پول سرعت بگیرد و بعضی روزها نیز با بروز نشانههایی از محرکهای قوی پول به سمت بازار سهام حرکت کند.

دنیای اقتصاد
بازار سهام - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹

دنیای اقتصاد
نبض شاخص - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹

دنیای اقتصاد
بازار در انتظار تحولات
بازار سرمایه روز یکشنبه در بحبوحه اخبار روزهای اخیر نوسان مثبت محدودی را به ثبت رساند. پس از کشوقوسهای فراوان پیرامون اخبار مذاکراتی و سبزپوشی شاخصهای اصلی در ماه اخیر، ترمز صعود پرقدرت بازار تا حدودی در نخستین روز هفته جاری کشیده شد. انتشار خبر قطع احتمالی برق و ابراز نارضایتی برخی صنایع که از روز چهارشنبه در اتمسفر بازار پیچید، فضای مبهم و منفی در صنایع فولادی و سیمانی به پا کرد. با وجود اینکه محمد اتابک، وزیر صمت، در روزهای اخیر تاکید کرده بود که با برنامهریزیهای انجامشده و هماهنگی با وزارت نیرو و وزارت کشور، محدودیتهای قطع برق واحدهای صنعتی کاهش پیدا خواهد کرد، اما ردپای منفی این خبر به بازار روز شنبه سرایت پیدا کرد.

دنیای اقتصاد
سردمداران ورود و خروج حقیقیها - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹

دنیای اقتصاد
سوپراستار ناشناخته بورسهای اروپایی
بورسهای اروپایی سالها بود که درخشش کنونی را تجربه نکرده بودند. اگر با تحلیلگرانی صحبت کنید که کارشان تحلیل این بازارهاست، میتوانید نشانههایی از ناباوری را در صدایشان تشخیص دهید. آنها آخرین باری را که سرمایهگذاران خارجی اینچنین به بازارهای اروپایی توجه نشان دادهاند، بهسختی به یاد میآورند. دلیل این موضوع روشن است. شاخص استاکس ۶۰۰ اروپا در سال ۲۰۲۵ رشد دلاری ۱۶درصدی داشته، در حالی که شاخص جهانی اماسسیآی تنها ۳درصد افزایش یافته است.

دنیای اقتصاد
چینش ETF بر اساس بیشترین تغییر مالکیت - ۱۴۰۴/۰۲/۲۹

دنیای اقتصاد
موج مثبت در بازارها
روز گذشته موج مثبت از بازارهای سهام، طلا و ارز مخابره شد. شاخص کل بورس با رشد 0.34درصدی توانست به سطح ۳میلیون و ۲۵۲هزار واحدی برسد و بار دیگر در قله تاریخی خود قرار گیرد. نرخ دلار و سکه نیز روند کاهشی را ادامه دادند.

دنیای اقتصاد
جریان نقدینگی یا سرگردانی سرمایه؟
بورس تهران در هفتههای اخیر، در ظاهر رونق گرفته؛ حجم معاملات افزایشیافته، درصد بالایی از نمادها با رنگ سبز بسته میشوند و صفهای خرید بهصورت گردشی در حال جابهجایی بین صنایع مختلف هستند، اما وقتی دقیقتر نگاه میکنیم، این رونق، نه نشانهای از رشد پایدار است و نه حاصل بهبود متغیرهای بنیادی؛ در واقع با یک رونق نوسانی مواجهیم؛ وضعیتی که در آن سرمایهگذاران کوتاهمدت با نقدینگی فعال، دائم در جستوجوی «فرصتهای لحظهای» هستند، بدون آنکه برنامهای برای نگهداری بلندمدت سهام داشتهباشند.

دنیای اقتصاد
آینده بازار سهام در دوران مذاکرات و پس از آن
بازار سرمایه در دومین روز معاملاتی هفته بیش از 10هزار واحد در شاخصکل و حدود 5هزار واحد در شاخص هموزن رشد بهثبت رساند.

دنیای اقتصاد
تحرکات جدید بورس
برخی از کارشناسان معتقدند؛ بورس برای عبور از فاز احتیاط، نیازمند محرکی مثبت است. آیا بورس تهران میتواند در روزهای آینده به محلی امن برای پولهای سرگردان مبدل شود؟

دنیای اقتصاد
شرط پیشروی بورس
دنیای اقتصاد: نوسان بورس همچنان ادامه دارد و رفتار معاملهگران نشان میدهد آنها نسبت به تداوم روند صعودی شاخصهای سهامی تردید دارند. تحرکات ناپایدار فعلی نیز ریشه در همین نااطمینانیها دارد؛ هر چند کارشناسان مهمترین عامل احتیاط سرمایهگذاران را در حال حاضر ناشی از ریسک قطعیهای گسترده برق صنایع میدانند؛ اما از سوی دیگر، همه بازارهای دارایی در «سرگردانی نشاتگرفته از ابهام در وضعیت مذاکرات» به سر میبرند که به این ترتیب پول جدید وارد بازار نمیشود.

دنیای اقتصاد
سردمداران ورود و خروج حقیقیها - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸

دنیای اقتصاد
سه پرده از تردید بورس
این روزها بورس تهران به صحنه تقابل میان فروشندگان و خریداران تبدیل شده است. اگرچه استارت معاملات بازار سهام در نخستین روز هفته با امید به رونق و رکوردشکنی شاخص کل زده شد، اما در نهایت به خروج 800میلیارد تومانی پول از بورس انجامید. کارشناسان معتقدند 3عامل کلیدی سبب تغییر استراتژی بورسبازان شده است.

دنیای اقتصاد
نبض شاخص - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸

دنیای اقتصاد
تاثیر تعرفههای اقتصادی و پیامدهای آن
دونالد ترامپ در دوره نخست ریاستجمهوری خود، برای کاهش کسری تجاری آمریکا، تعرفههایی بر کالاهای وارداتی از چین اعمال کرد. دلیل اصلی این اقدام، هزینه پایین نیروی کار و یارانههای دولتی چین بود که قیمت کالاهای چینی را بهشدت رقابتی کرده و امکان رقابت تولیدکنندگان آمریکایی را سلب میکرد. هدف از این تعرفهها که بهنوعی مالیات بر تولیدات چینی بود، تشویق تولیدکنندگان به بازگشت به خاک آمریکا عنوان شد.

دنیای اقتصاد
بازار سهام - ۱۴۰۴/۰۲/۲۸

دنیای اقتصاد
واژگونی بورس با فرمان خودروییها؟
نماگر اصلی بازار سهــام، در آغاز هفتهجاری با رشد 4هزارواحدی همراه بود. با وجود آنکه در دقایق ابتدایی معاملات، بورس تهران افزایش ارتفاع بیشتری را از شاخصها شاهد بود، اما با عقبنشینی نماگرها، روند معاملات معکوس شد، ضمن آنکه شاخص هموزن نیز شرایطی مشابه با نماگر اصلی داشت. ارزش معاملات خرد حدود 19همت بهثبت رسید و بیش از 800میلیاردتومان سرمایه حقیقی از گردونه دادوستدهای بورس خارج شد.

دنیای اقتصاد
شایعات پیشتاز شدند، تحلیل عقب ماند
در نخستین روز کاری هفته، بازار سرمایه ایران با نوساناتی چشمگیر همراه شد؛ نوساناتی که ریشه در فضای مبهم سیاسی و شایعات متناقض اقتصادی داشت. بازار در آغاز با موجی از خوشبینی ناشی از تصویب مشروط لایحه پالرمو و خبرهای غیررسمی از پیشرفت در مذاکرات ایران و آمریکا، بهویژه در گروه بانکی آغاز بهکار کرد. تقاضای بالا در نمادهای بانکی، خودرویی و کشاورزی گویای امیدواری تازهای درمیان سرمایهگذاران بود، اما دیری نپایید که این جو خوشبینانه تحتالشعاع دو شایعه مهم قرارگرفت.

دنیای اقتصاد
نیروگاههای کشور در مرز بحران ؟
قطعی برق معضل دیرینه اقتصاد ایران است که در ابتدا فقط مختص صنایع بود، اما با جدی شدن این بحران، خانوارها نیز با این چالش دستوپنجه نرم میکنند. از سال 1403 وضعیت ناترازی برق بحرانی شده است، بهطوری که برای نخستین بار در طول تاریخ کشور، طی زمستان قطعی برق در صنایع و خانوارها رقم خورد. در سالجاری نیز از بهار مساله قطعی برق در صنایع و خانوارها مطرح شد و در حال حاضر بهطور متوسط چند روز در هفته صنایع پرمصرفی همچون فولاد و سیمانیها با قطعی برق مواجه هستند. قطعیهای فعلی برق از قیمتگذاری دستوری چندساله برق نشات میگیرد. این معضل موجب فزونی هزینه بر درآمد این صنعت شد تا آنجا که ارزش بازار نیروگاهها از ارزش جایگزینی آنها بسیار کمتر شد و دیگر تاسیس نیروگاه یا توسعه نیروگاههای فعلی صرفه اقتصادی برای سرمایهگذار ندارد. این در حالی است که تمامی تجهیزات نیروگاههای کشور دلاری است و نرخ دستوری اجازه جبران این هزینهها را نمیدهد. فرسودگی نیروگاههای فعلی و عدمتاسیس نیروگاه جدید موجب کاهش تولیدات این صنعت در دوسال اخیر شده است. از طرفی حاشیه سود این صنعت نیز در دورههای اخیر با کاهش جدی همراه شده است. طی فروردینماه امسال بهدنبال افزایش نرخ بیش از 110درصدی برق تولیدی نیروگاهها وضعیت درآمدی این صنعت بهبود خوبی را تجربه کرد و با رشد بیش از 98درصدی همراه شد. با این حال مادامی که وضعیت قیمت دستوری این صنعت حل و فصل نشود، نمیتوان در خصوص آینده نیروگاهها چشمانداز مثبتی را متصور بود.

دنیای اقتصاد
بورس در بزنگاه چند خبر مهم
بازار سرمایه ایران در آستانه چند تحول سیاسی و اقتصادی مهم، بار دیگر در نقطهای ایستاده که تحلیل درست آن، میتواند هم از منظر مدیریت ریسک و هم جانماندن از دوران رشد، اهمیت دوچندان داشتهباشد و نقطه ورود اشتباه نیز میتواند مدتها به عدمتوفیق منجر شود. خبرهای مثبت از مذاکرات هستهای میان ایران و ایالاتمتحده آمریکا، تحرکات دیپلماتیک در سطح منطقهای با سفر ترامپ به خاورمیانه و نیز زمزمههای پررنگتری از آزادسازی منابع ارزی و FATF از جمله موضوعاتی هستند که در صورت پیشرفت مثبت میتوانند نقش محرک مثبتی را برای بازار سهام ایفا کنند و در نقطه مقابل هر تحرک و خبر منفی در این شرایط نیز مانعی در مسیر روبهرشد بازار، حتی بهطور مقطعی محسوب میشود.

دنیای اقتصاد
بورس، روی خط تردید
دنیای اقتصاد: فشار فروش در تالار شیشهای در حالی ادامه دارد که دلار و طلا امروز سمت و سوی کاهشی به خود گرفتند. اما بورسیها بدون توجه به دلار یا فروشنده بودند یا ترجیح دادند فعلاً برای خرید و وارد کردن سرمایه جدید به تالار شیشهای دست نگه دارند.

دنیای اقتصاد
روز سخت بورسبازان
دنیای اقتصاد: بورس تهران در معاملات امروز با افزایش عرضهها و فشار فروش در کلیت بازار همراه بود؛ اما حضور محکم و جدی خریداران در برابر سفارشهای فروش، مانع از آن شد که بازار با افت سنگین همراه شود. به رغم عقبنشینی نماگرهای سهامی از سقف روزانه، سفارشهای خرید در بازار به گونهای بود که منجر به ثبت ارزش معاملات بالا در بازار شد.

دنیای اقتصاد
متهم فشار فروش در بورس
دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در روز شنبه با تردید سهامداران در سمت تقاضای مؤثر سهامی کلید خورد. صفوف خرید 11همتی بورسبازان در پیشگشایش معاملات نشان میدهد؛ تقاضا در بورس وجود دارد اما نااطمینانی سهامداران نسبت به ابهامات حاکم بر وضعیت متغیرهای اثرگذار بر روند بازار سهام، مانع از آن است که خریداران دست برتر را داشته باشند. خروج بیش از 500میلیارد تومان پول حقیقی در نیمه اول معاملات حکایت از آن دارد که همچنان اهالی بازار برای ورود پول تازه نفس منتظر یک خبر معتبر و قطعی سیاسی هستند. این درحالی است که خروج بیش از هزار میلیارد تومان از صندوقهای درآمد ثابت با وجود عدم جذابیت صندوقهای طلا، به یک ابهام تبدیل شده است.

دنیای اقتصاد
سردمداران ورود و خروج حقیقیها - ۱۴۰۴/۰۲/۲۷
دنیای اقتصاد
بورس در قله
دنیای اقتصاد: بورس تهران در معاملات امروز چهرهای متفاوت از هفتههای اخیر را به نمایش گذاشت. نماگرهای اصلی بازار سهام یکی پس از دیگری سقفهای تاریخی خود را شکستند و به سطوحی دست یافتند که پیش از این، کمتر در چشمانداز کوتاهمدت فعالان بازار قرار داشت. بازار سهام همچنان به حرکت آهسته و پیوسته خود در مسیر صعودی ادامه میدهد.
دنیای اقتصاد
هفته حساس بورس
دنیای اقتصاد: حواشی پیرامون مذاکرات هستهای کشور در هفتهای که گذشت، موجب شد بازارهای مالی و دارایی دچار سردرگمی شوند. قیمت دلار با پیشروی به مرز 86 هزار تومان، اواسط هفته دوباره به کانال 81 هزار تومان عقبنشینی کرد. بازار طلا نیز شرایطی مشابه داشت. بازار سهام، طی هفته گذشته با افت و خیزهایی همراه شد. هرچند اصلاح شاخصهای سهامی موفقیت آمیز نبود و بازگشت تقاضا در روزهای پایانی، امیدها را به تداوم مسیر صعودی افزایش داد؛ ضمن آن که شاخص هموزن بدون توجه به اخبار، تنها با یک استراحت یک روزه، بازدهی هفتگی 2.25درصدی را برای اهالی بورس به ارمغان آورد.