خلاصه اخبار

ایلنا
ترویج فرهنگ کار یکی از مهمترین راههای حفظ و اعتلای میراث فرهنگی است/ تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع دستی و هنرهای سنتی
خانه کارگر به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی و بزرگداشت حکیم عمرخیام بیانیهای منتشر کرد. به گزارش ایلنا، متن بیانیه خانه کارگر به شرح زیر است: به نام کارگر، به نام فرهنگ

ایلنا
کارگاه «درحالوهوای سینما» در جشنواره فیلم فضای باز برگزار شد
مرجان اشرفیزاده در کارگاه حالوهوای سینما در دومین روز از نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز گفت: در کارگردانی باید بدانیم انتخابهای یک کارگردان چقدر میتواند انتقالدهنده جهانبینی او باشد و در این راستا از چه ابزارهایی میتوانیم استفاده کنیم. به گزارش ایلنا به نقل از روابطعمومی جشنواره ملی فیلم فضای باز، «درحالوهوای سینما»، عنوان کارگاه سینمایی مرجان اشرفیزاده بود که در دومین روز اولین جشنواره ملی فیلم فضای باز برگزار شد. اشرفیزاده در این کارگاه به انتخابهای کارگردان به عنوان مهمترین عامل ارائه جهانبینی و شکل دادن به فضای فیلم اشاره کرد و گفت: باید به این فکر کنیم که انتخابهای یک کارگردان چقدر میتواند منتقلکننده جهانبینی او باشد و در این راستا از چه ابزارهایی میتوانیم استفاده کنیم. اصلا این انتخابها چطور عمل میکنند، کجا یک اثر ماندگار ایجاد کرده و کجا در حد یک روایت اثر را تقلیل داده است.

ایلنا
حمیدرضا درجاتی به خانه ابدی بدرقه شد
مراسم تشییع پیکر حمیدرضا درجاتی عکاس و عضو انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران صبح یکشنبه با حضور وزیر ورزش و جوانان از مقابل خانه هنرمندان برگزار شد. به گزارش ایلنا، ️مراسم تشییع پیکر حمیدرضا درجاتی صبح یکشنبه ۲۸ اردیبهشت از مقابل خانه هنرمندان با حضور تعداد زیادی از عکاسان خبری، هنرمندان، اهالی رسانه و همچنین احمد دنیا مالی وزیر ورزش و جوانان و محمد گلزاری دبیر شورای اطلاعرسانی دولت و جامعه رسانه کشور برگزار شد. ️حمیدرضا درجاتی ظهر جمعه در جریان مسابقه سرعت در پیست اتومبیلرانی آزادی و در پی برخورد خودروی مسابقهای با او دچار حادثه شده بود و جان خود را از دست داد.

ایلنا
نمایشگاه کتاب تهران با بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان فروش به کار خود پایان داد
سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، عصر روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ به کار خود پایان داد. به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نمایشگاه کتاب تهران پس از ۱۱ روز برگزاری موفق و بازدید بیش از ۶ میلیون نفر، ساعت ۲۰ شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به کار خود پایان داد. بر اساس امار اعلام شده در آخرین نشست خبری این رویداد، تا ساعت ۱۳ شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه، بالغ بر۶۵۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون تومان در هر دو بخش نمایشگاه (فیزیکی و مجازی) کتاب به فروش رفته به ثبت رسیده است.

ایلنا
آیین اختتامیه نخستین جشنواره مونولوگ شکسپیر و چخوف برگزار شد
آیین اختتامیه نخستین جشنواره مونولوگ شکسپیر و چخوف شهرزاد، ۲۷ اردیبهشت ماه در بوتیک هنر ایران با حضور جمعی از هنرمندان و داوران جشنواره برگزار شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی، مهدی اذعانی، مجری برنامه از دبیر جشنواره «مسعود دلخواه» دعوت کرد تا روی صحنه حاضر شود؛ دبیر جشنواره گفت: چند روز پیش فرهاد مهندسپور در رابطه با تاثیرگذار بودن جشنواره مونولوگ شکسپیر و چخوف گفت: «مسعود حتی روشن کردن یک شمع هم در تاریکی غنیمته» و من امیدوارم در مسیر تاریک تئاتر این روزها، شمعهای بیشتری روشن شود. وی افزود: تشکر اصلی من از بانیان مهم این جشنواره است، مدیریت پردیس تئاتر شهرزاد خانم صدیقه صحت وخانم شهرزاد جعفری مدیر عامل پردیس که حمایت کامل از پروژه مونولوگ چخوف و شهرزاد داشتند. هیئت داوران این جشنواره نیز از بهترینها بودند که داوری این جشنواره را پذیرفتند از فرهاد مهندسپور تا رضا ثروتی که یکی از بهترین هنرمندان نسل جوان در تئاتر است.

ایلنا
«در آغوش درخت» به اکران آنلاین رسید
فیلم سینمایی «در آغوش درخت» ساخته بابک خواجهپاشا و نماینده رسمی ایران در اسکار ۲۰۲۵ راهی اکران آنلاین فیلمنت شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی فیلم، اکران آنلاین فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک لطفی خواجهپاشا و تهیهکنندگی سجاد نصرالهینسب و محمدرضا مصباح پس از اکران در سینماهای سراسر کشور، از سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ساعت ٢٠ در پلتفرم فیلمنت اکران آنلاین خود را آغاز میکند. مارال بنیآدم، جواد قامتی، روحالله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.

ایلنا
فصل جدید مجموعه پویانمایی «ماجراهای نوید» رونمایی شد
قسمت اول از فصل جدید مجموعه پویانمایی «ماجراهای نوید» و پویش «بچه مرشد ۲» در اجتماع پرشور هواداران نوید در مشهد رونمایی و اکران شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی پویانمایی «ماجراهای نوید»، در شب اول از جشن پنج روزه «بچه مرشد۲» در بوستان کوهسنگی شهر مشهد، قسمت اول از فصل جدید پویانمایی «ماجراهای نوید» با نام «بچه مرشد۲» رونمایی شد. نوید در پویش «بچه مرشد» به ترغیب مخاطبانش برای صیانت از زبان فارسی و همچنین پاسداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی میپردازد.

ایلنا
کمپینگ از جذابترین بخشهای جشنواره فیلم فضای باز است
فردین انصاری مدیر کمپ نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز گفت: اولین دوره برگزاری جشنواره فضای باز فرصت مناسبی برای آزمون و خطا در حوزه برگزاری یک رویداد سینمایی به صورت کمپینگ است و میتواند این جشنواره را برای دورههای بعدی به شدت جذاب کند. به گزارش خبرنگار ایلنا، جشنوارهای که بنای برگزاری آن فضای باز بوده و به همین عنوان شناخته میشود، یکی از ستونهای اصلیاش کمپینگ است. در اولین جشنواره ملی فیلم فضای باز، مسئولیت تجهیز چادرهای کمپینگ و استقرار فیلمسازان در چادرهای ویژه طبیعتگردی بر عهده فردین انصاری، فیلمساز و طبیعتگرد جوان بوده است. انصاری در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در بیان مهمترین تمهیداتی که برای موضوع کمپینگ در جشنواره فضای باز اندیشیده شده است، عنوان کرد: زمان برگزاری جشنواره نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد زیرا ممکن است بسیاری از فیلمسازانی که در این رویداد شرکت میکنند، اصلا تجربه کمپ نداشته باشند یا در اینزمینه کم تجربه بوده و تحمل هوای خیلی سرد یا گرم را نداشته باشند. ما در این رویداد فیلمسازان آقا را در چادرهای ویژه کمپ استقرار دادیم که بازخوردهای مثبتی را در پی داشت.

ایلنا
تجلیل از عوامل برنامه تلویزیونی «دو نقطه» در حوزه هنری
در مراسمی که عصر شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در خانه عکاسان حوزه هنری برگزار شد، از عوامل برنامه تلویزیونی «دو نقطه» با حضور محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و حامد بامروتنژاد، مدیر شبکه دو سیما، تقدیر شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شبکه دو، در این آیین، میلاد عرفانپور، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، با اشاره به اثرگذاری این برنامه بر مخاطبان نوجوان گفت: «دو نقطه» توانسته است با حفظ شأن زبان فارسی و استفاده از جذابیتهای رسانهای، اقشار مختلف جامعه را با ادبیات پیوند بزند. ناصر فیض، مدیر دفتر پاسداشت زبان و ادبیات فارسی نیز با تمجید از کیفیت تولید این برنامه افزود: «دو نقطه» یکی از فرهیختهترین گروههای برنامهسازی را گرد هم آورده و توانسته امید را به رسانه ملی بازگرداند.

ایلنا
نمایش «لعبتباز» در جشن نود و ششمین سالگرد تأسیس یونیما
قدیمیترین سازمان بینالمللی نمایشگران عروسکی در جهان، سالگرد تأسیس خود را با اکران مستند «لعبتباز» و گفتگو با سیاوش ستاری، جشن میگیرد. به گزارش ایلنا به نقل از مشاور رسانهای پروژه، سازمان یونیمای جهانی، قدیمیترین سازمان بینالمللی نمایشگران عروسکی در جهان، نود و ششمین سالگرد تأسیس خود را با نمایش مستند «لعبتباز» به تهیهکنندگی و کارگردانی پوریا نوری و گفتگو با سوژه این مستند، یعنی سیاوش ستاری، رئیس یونیما مبارک ایران، جشن خواهد گرفت. یونیما UNIMA، سازمانی غیردولتی وابسته به یونسکو است که اعضای آن از سراسر جهان گرد هم آمدهاند تا به توسعه هنر عروسکی کمک کنند. شکل هنری این سازمان، امکان ترویج اصیلترین ارزشهای انسانی، مانند صلح و درک متقابل بین مردم را بدون توجه به اعتقادات سیاسی یا مذهبی و تفاوتهای فرهنگی، مطابق با احترام به حقوق اساسی بشر، فراهم میکند. بهاینترتیب، یونیما با فعالیت در بیش از ۹۰ کشور، برای دیپلماسی فرهنگی فعالیت میکند.

ایلنا
موزهها باید روایتگر تمدن، متصل به فناوری و مخاطبمحور باشند
مراسم بزرگداشت روز جهانی موزهها صبح امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور جمعی از مدیران فرهنگی و پژوهشگران برجسته، در سالن همایشهای موزه ملی ایران برگزار شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت، ضمن گرامیداشت روز جهانی موزهها اظهار کرد: ما باید روشن و صریح پاسخ دهیم که چرا موزه تأسیس میکنیم. اگر موزهها برای مردم نیستند، برای چه کسی هستند؟ بنابراین باید موزهها مخاطبمحور باشند، زبان امروز را بفهمند، و بتوانند با جامعه، بهویژه نسل جوان، ارتباطی عمیق برقرار کنند. وی با اشاره به ضرورت روزآمدسازی موزهها در حوزه فناوری، گفت: نباید اجازه دهیم موزهها از تحولات فناورانه عقب بمانند. امروز سطح دانش فناورانه دانشآموزان از برخی معلمان فراتر رفته است و اگر ما نتوانیم جذابیت لازم را در حوزه آموزش ایجاد کنیم، بخش بزرگی از ظرفیت انتقال مفاهیم فرهنگی و تاریخی را از دست میدهیم.

ایلنا
موزهها دیگر انبارهای سکوت نیستند
مدیرکل موزهها در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه با تأکید بر لزوم بازتعریف کارکردهای سنتی موزهها در پرتو تحولات جهانی، گفت: موزهها دیگر انبارهای خاموش و منفعل گذشته نیستند؛ آنها باید کنشگر، آگاهساز و تسهیلگر گفتوگوی میانفرهنگی و توسعه پایدار باشند. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، در این مراسم که با حضور چهرههایی چون علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، سردار مهری، سردار بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سیدمحمد محیططباطبایی رئیس کمیته ملی ایکوم ایران و لیلا خسروی مدیرکل موزهها برگزار شد، بر اهمیت تحولگرایی در مدیریت موزهها و نقش آنها در آینده فرهنگی کشور تأکید شد. لیلا خسروی در سخنان خود با اشاره به شعار سال ۲۰۲۴ ایکوم با عنوان «موزهها برای آینده»، اظهار کرد: تحولات عمیق فرهنگی، زیستمحیطی و اجتماعی موجب شده است تا موزهها ناگزیر به بازتعریف نقش و جایگاه خود در نظام اجتماعی شوند. در جهان امروز، موزهها نمیتوانند صرفاً به روایت گذشته اکتفا کنند؛ آنها باید در متن تحولات باشند.

ایلنا
میراثفرهنگی؛ معماری قدرت نرم تمدن ایرانی در نظام جهانی
سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مناسبت روز جهانی موزه ها و هفته میراثفرهنگی در یادداشتی نوشت: در عصر بازآرایی قدرتها، جایی که جغرافیای ژئوپلیتیک بهسوی الگوهای نوین نفوذ و اثربخشی در حرکت است، مفهومی نو از قدرت در حال شکلگیری است: قدرتی نه متکی بر سختافزارهای نظامی، ساختارهای اقتصادمحور یا ائتلافهای سیاسی، بلکه مبتنی بر هویت، فرهنگ و میراث؛ آنگونه که در ادبیات راهبردی از آن با عنوان «قدرت نرم تمدنی» یاد میشود. به گزارش ایلنا، متن یادداشت سیدرضا صالحی امیری به شرح زیر است: در این هندسه نوین جهانی، ایران نه صرفاً با تکیه بر منابع نفتی و معدنی، بلکه با سرمایههای تاریخیاش، یعنی میراثفرهنگی، در حال بازیابی جایگاه تمدنی خویش است. این میراث، حافظه جمعی و هویت تاریخی ملتی است که در پرتو گفتوگو، عرفان، زیباییشناسی و خلاقیت شکل گرفته است.

ایلنا
رونق سینمای محلی، گسترش سرمایه فرهنگی
حبیب ایل بیگی مدیرعامل موسسه سینماشهر، مزایای توسعه سینما در شهرها و شهرستانهای فاقد سالن را ارتقای برند شهری، کاهش مهاجرت، رونق اقتصاد محلی و گسترش سرمایه فرهنگی دانست. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی موسسه سینماشهر، حبیب ایل بیگی مدیرعامل موسسه سینماشهر در آیین افتتاح سینمای شهرستان سراب، توسعه سالنهای سینما در استانها را مصداق عدالت فرهنگی در شهرها و شهرستانها دانست. ایلبیگی، با اشاره به اهمیت توسعه زیرساختهای فرهنگی در مناطق کم برخوردار گفت: یکی از مهمترین ماموریتهای ما در موسسه سینماشهر، رساندن عدالت فرهنگی و مردمی سازی فرهنگ در شهرستانها و مناطقی است که از امکانات پایهای و زیر ساختی حوزه سینما بیبهره ماندند.

ایلنا
«آسمان دوست داشتنی» بهترین فیلم جشنواره «انیماتیبا» شد
پویانمایی «آسمان دوست داشتنی» به کارگردانی امیر مهران، بهترین فیلم هیأت داوران چهارمین جشنواره بینالمللی دوسالانه انیمیشن «انیماتیبا» برزیل شد. به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در آیین پایانی چهارمین جشنواره بینالمللی دوسالانه انیمیشن «انیماتیبا»، برندگان هر بخش با حضور شمار زیادی از علاقهمندان به انیمیشن معرفی شدند. «آسمان دوست داشتنی» از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان یک اثر درام است که به موضوع جنگ میپردازد و زمان آن ۱۴ دقیقه و ۱۰ ثانیه است.

ایلنا
فرهنگستان بدون رسانه موفق نخواهد شد
غلامعلی حداد عادل در آیین بزرگداشت روز زبان و ادب فارسی گفت: معتقدیم رسانه میتواند بر عادت اجتماعی غلبه کند، چنانچه صدا و سیما با فرهنگستان همکاری کند، واژههای مصوب در جامعه جا میافتد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، آیین پاسداشت روز زبان و ادب فارسی با حضور قائم مقام رئیس سازمان صدا و سیما در امور فرهنگی، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اجرای شعله رزمجو برگزار شد. زبان فارسی زیست بوم فرهنگ ماست

ایلنا
محمدمهدی عسگرپور برای هشتمین دوره پیاپی نایب رئیس فیاپف شد
محمدمهدی عسگرپور برای هشتمین دوره پیاپی و با اتفاق آرا بهعنوان نایب رئیس فیاپف انتخاب شد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی خانه سینما، محمدمهدی عسگرپور برای هشتمین دوره پیاپی و با اتفاق آرا بهعنوان نایب رئیس فیاپف (فدراسیون بینالمللی انجمنهای تهیهکنندگان فیلم) در حوزه آسیا و عضو کمیته اجرایی انتخاب شد. عسگرپور کارگردان و مدیر فرهنگی ایرانی، رئیس هیئت رئیسه خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، از سال ۲۰۱۰ بهطور مستمر سمت نایب رئیس فیاپف را بر عهده داشته و نقش مهمی در نمایندگی سینمای آسیا در این نهاد بینالمللی ایفا کرده است.

ایلنا
کمین ۳ میلیارد تومانی امارات و قطر برای تصاحب میراث دریانوردی ایران/ هجوم کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای خرید لنجهای چوبی ایران
کشورهای عربی و حاشیه خلیجفارس سالهاست با تکیه بر ابزارهای مالی و اهرمهای سیاسی در تلاش برای جعل نام خلیجفارس و همزمان، مصادره آثار تاریخی و هویت فرهنگی ایران به نام خود هستند. از خرید لنج های چوبی دریانوردان ایرانی با قیمت پایه ۲ تا ۳ میلیارد تومان و خرید بردشیرهای سنگی بختیاری تا رسیدن آثار تاریخی قاچاق شده ایران به موزه های کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، همگی شاهدی بر تلاش کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جمع آوری داشته های فرهنگی ایران است. به گزارش خبرنگار ایلنا، قطر و امارات در رقابت تنگاتنگ با یکدیگر از چند سال قبل، سراغ میراث دریانوردی ایران آمده اند و تلاش دارند با خرید لنجها و کشتیهای چوبی دستساخت دریانوردان ایرانی، خلیج فارس را از این میراث جهانی خالی کنند و دانش دریانوردی ایران را در اختیار بگیرند. جالب آن که آن ها تا 7 سال قبل مبلغی که برای لنج ها و قایق های یک تکه چوبی ایران پیشنهاد می دادند بین 100 میلیون تومان تا یک میلیارد تومان بود و حالا به گفته برخی ناظران میراث خلیج فارس این مبلغ برای خرید لنج های ایرانی به قیمت پایه 2 تا 3 میلیارد تومان بدون احتساب قیمت موتور لنج ها رسیده است. دلالان عرب حاشیه خلیج فارس لنج های چوبی ایران را با قیمت 100 میلیون تا 2 میلیارد تومان از طریق واسطههای قطری خریداری و در سواحل ایران تعمیر و بازسازی میکنند و برای نمایش در موزهها و استفاده از لنجهای چوبی ایران در مسیرهای گردشگری امارات و قطر دریانوردان ایرانی را از هویت دریایی خود خالی می کنند.

ایلنا
«هر چی تو بگی» را برای صحبت با نسل آینده ساختم/ جریان فرهنگی کشور، فیلمهای کودک را فیلمهایی درجه دو میداند
مرتضی آتشزمزم با اشاره به اینکه نسل آینده را برای محیط زیست و میراث فرهنگی کشور نجاتبخش میداند، تأکید کرد: «هر چی تو بگی» را برای صحبت با نسل آینده ساختم. مرتضی آتشزمزم کارگردان فیلم سینمایی «هر چی تو بگی» که این روزها بر پرده سینماها در حال اکران است، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، اظهار کرد: قصه این فیلم برای من یک قصه سمبولیک است، بچههایی که میخواهند پدرشان را به خانه سالمندان بفرستند تا خانهشان را خراب کنند و برج بسازند و به منفعت مالی برسند و در این میان نوهها نمیگذارند این اتفاق رخ دهد. در این فیلم برای من نوهها سمبلی از نسل آینده هستند و بچههای این مرد مدیران امروز کشورمان هستند و آن خانه و آن پدر سمبلی از ایران، شهر اصفهان، میراث فرهنگی و… است که از سوی فرزندانش تنها نگاهی منفعتطلبانه نسبت به او وجود دارد. آتشزمزم تأکید کرد: محیط زیست و آثار باستانی و میراث فرهنگی امروز مسائل بسیار مهمی در کشور ما هستند که متأسفانه نگاه منفعتطلبانه در بسیاری موارد باعث شده تا محیط زیست و میراث فرهنگی ما قربانی شوند. نمونهای از این موارد را میتوان پالایشگاه اصفهان دانست که بارها درخواستعدم توسعه آن مطرح شده ولی چون پول و منفعت خوبی برای دست اندرکاران این پالایشگاه دارد فعالیت این پالایشگاه متوقف نشده و برای کسی مهم نیست که ادامه فعالیت آن چه بلایی بر سر محیط زیست و مردم میآورد. در «هر چی تو بگی» هم ما شاهد پدری هستیم که فرزندانش سعی دارند او را به خانه سالمندان بفرستند تا خانه قدیمیشان را خراب کنند و با ساخت و ساز به منفعت مالی برسند اما نوهها تلاش میکنند که این اتفاق رخ ندهد و آن خانه هم خراب نشود.

ایلنا
هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت افتتاح شد
هجدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، امروز (شنبه) با سخنرانی جلال غفاریقدیر، دبیر جشنواره، در سالن خلیج فارس باغموزه دفاع مقدس، رسماً آغاز به کار کرد. در این مراسم که با حضور جمعی از فیلمسازان، مسئولان فرهنگی، هنرمندان و علاقمندان به سینمای مقاومت برگزار شد، غفاریقدیر گزارشی از روند برگزاری جشنواره، اهداف محوری آن و نوآوریهای دوره جدید ارائه کرد. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، دبیر جشنواره با اشاره به بیش از شش ماه تلاش مستمر دبیرخانه برای برگزاری این رویداد فرهنگی، گفت: «از دوره هفدهم به بعد، تمرکز جشنواره بر بسط فرمی گفتمان مقاومت قرار گرفت، چرا که امتداد محتوا در فرم، ضرورتی اساسی برای پیشرفت سینمای مقاومت است.» وی با تاکید بر اینکه جشنواره، مأموریت خود را فراتر از رقابت سینمایی تعریف کرده، افزود: «مطالعات آسیبشناسانه نسبت به دورههای پیشین –که بهعنوان جشنواره فیلم دفاع مقدس شناخته میشدند– ما را به بازتعریف نقشها، کارکردها و اهداف رساند. راهنماییهای بزرگان، بهویژه سردار سلیمانی، در این مسیر راهگشا بود.»

ایلنا
هدف ما تقویت تئاتر عروسکی و افزودن آن به سبد فرهنگی خانوادههای ایرانی است/ تعامل دوسویه میان جشنوارههای کودک و تلویزیون
رئیس شورای سیاستگذاری سومین دوره جشنواره عروسکخونه در کنار خبرهای جدید از پروژههای سینمایی و انیمیشنی شبکه کودک و امید به حمایتها از نمایش عروسکی اشاره کرد و گفت: دوره سوم جشنواره شاهد اتفاقات تازهای خواهد بود و سه کشور خارجی در عروسکخونه حضور خواهند داشت تا به مرور به سمت بینالمللی شدن پیش برویم. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی جشنواره عروسکخونه؛ نشست رسانهای سومین دوره جشنواره نمایشی عروسکی تلویزیون (عروسکخونه) با حضور علی خواجه، دبیر جشنواره و تهیهکننده برنامه «عروسکخونه»، محمد صادق باطنی رئیس مرکز کودک و نوجوان سیما، سید میلاد ناظمی، برنامهساز و مشاور پویش «تهران دوستداشتنی»، متین محجوب نماینده حوزه هنری کودک و نوجوان و نازیلا نوریشاد، کارگردان تئاتر عروسکی و نماینده انجمن نمایشگران عروسکی در مجموعه کارستان بهارستان برگزار شد. این جشنواره که با محوریت نمایشهای عروسکی کودک و تمرکز بر قالب تلویزیونی طراحی شده، امسال با تحولات و رویکردی متفاوت همراه است. رویکرد آموزشی نکته اتفاق ویژه عروسکخونه سوم

ایلنا
سینما باید صدای فریاد مردم فلسطین در برابر جنایتکاران صهیونیست باشد
سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، امروز در مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت که در سالن خلیج فارس باغموزه دفاع مقدس برگزار شد، با تأکید بر نقش بیبدیل سینمای مقاومت در بیداری جهانی و افشای جنایات صهیونیسم بینالملل، سخنانی صریح و تاریخی ایراد کرد. به گزارش ایلنا، سردار غلامرضا سلیمانی در آغاز سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت، بهویژه شهدای عملیات بیتالمقدس و رئیسجمهور شهید، آیتالله رئیسی و شهدای خدمت، اظهار داشت: «مقاومت امروز پرچمدارانی دارد چون ملت مظلوم فلسطین که در برابر صد سال اشغال و ۶۵ قتلعام بزرگ، همچنان استوار ایستادهاند.» سردار سلیمانی در بخش مهمی از سخنان خود، با اشاره به ریشههای تاریخی شکلگیری رژیم صهیونیستی، به نقش بریتانیا و سپس آمریکا در اجرای طرحهای استعماری پرداخت و گفت: «پیش از صدور اعلامیه بالفور در سال ۱۹۱۷، انگلیسها با قراردادهایی چون ترکمانچای، گلستان، آخال و پاریس، بیش از یک میلیون کیلومتر مربع از خاک ایران را جدا کردند. سپس امپراتوری عثمانی را تجزیه و زمینه را برای اشغال فلسطین فراهم کردند.»

ایلنا
روابطعمومی باید تبلور فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی ما باشد
محمدرضا نوروزپور معاون امور رسانهای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز جهانی روابط عمومی و ارتباطات پیامی منتشر کرد. به گزارش ایلنا، متن پیام محمدرضا نوروزپور به شرح زیر است: به نام خداوندِ روشنگر رهنما

ایلنا
«گذر از دالان توسعه» منتشر شد
کتاب «گذر از دالان توسعه» نوشته ناصر پوررضا کریمسرا مدرس دانشگاه و دکترای جامعهشناسی اقتصادی و توسعه راهی بازار نشر شد. به گزارش ایلنا، در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: «در ایران معاصر از عهد پهلوی تاکنون موضوع توسعه یکی از دغدغه بنیادین نظام سیاسی بوده است. تلاش برای نوسازی ظاهری و ساختارسازی در دوره پهلوی اول و شروع برنامههای توسعه در عهد پهلوی دوم و ادامه برنامههای توسعه و تعریف چشم اندازهای آرمانی برای کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نشان دهنده اهمیت موضوع توسعه و توسعه یافتگی برای نظام سیاسی بوده است. هدف بزرگی که برای دستیابی به آن، جامعه ایرانی باید مسیر پر پیچ و خم و کمتر شناخته شده را طی کند. در این کتاب موضوع توسعه از منظر اجتماعی و جامعهشناسی در حوزههای مختلف تشریح و تبیین شده است. و تلاش شده است گوشهای کوچک از بعد اجتماعی توسعه در ایران برای خوانندگان نمایان شود» در این کتاب ۷ مقاله مرتبط به موضوع توسعه مورد واکاوری قرار گرفته شده است:

ایلنا
بازدید معاون سیما از پشت صحنه سریال «بادار» همزمان با آغاز تدوین
با گذشت ۷۰ درصد از روند تصویربرداری سریال تلویزیونی «بادار»، تدوین این مجموعه نیز بهصورت همزمان آغاز شد. معاون سیما در بازدید از پشت صحنه این سریال، در جریان روند تولید آن قرار گرفت. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و رسانههای نوین معاونت سیما، محسن برمهانی، معاون سیما، به همراه سید سلیم غفوری، قائممقام معاون سیما، با حضور در محل فیلمبرداری سریال تلویزیونی «بادار» از مراحل ساخت این مجموعه بازدید کردند. سریال «بادار» به کارگردانی سیروس حسنپور، تهیهکنندگی رشید حاجتمند و نویسندگی فاطمه سلطانی، معصومه میرابوطالبی و زینب امامینیا در حال تولید است. این مجموعه که محصول گروه تولیدات اجتماعی مرکز سیمافیلم است، تاکنون ۷۰ درصد از مراحل فیلمبرداری خود را پشت سر گذاشته و تدوین آن نیز توسط علی گورانی آغاز شده است.