خلاصه اخبار

شرق دیلی
ابراهیم رهبر که بود؟ + بیوگرافی و سوابق
ابراهیم رهبر، نویسنده و منتقد ادبی برجسته ایرانی، در سن ۸۷ سالگی و بر اثر کهولت سن درگذشت. به گزارش گروه رسانهای شرق، ابراهیم رهبر، نویسنده و منتقد ادبی برجسته ایرانی، در سن ۸۷ سالگی و بر اثر کهولت سن درگذشت. او متولد ۱۳۱۷ در صومعهسرا بود و در دهه ۱۳۴۰ با انتشار داستانهایی در مجلاتی نظیر «آرش»، «نگین»، «طرفه»، «سخن» و «هنر و اندیشه» به شهرت رسید. رهبر دانشآموخته رشته زمینشناسی از دانشگاه تهران بود و همزمان با تحصیل به معلمی پرداخت. او در داستانهایش به موضوعاتی چون فقر، نابرابریهای اجتماعی، تاریخ معاصر، فرهنگ عامه و زندگی کودکان فرودست، کارگران و روستاییان توجه ویژهای داشت. از جمله آثار منتشرشده او میتوان به «مهربانان و سه نمایشنامهی دیگر»، «چاپ آخر زندگی»، «در شهری کوچک»، «شاهد رسمی»، «من در تهرانم»، «نام کسما»، «نونو و چهار نمایشنامهی دیگر»، «سوگواران» و «دود و آه» اشاره کرد.

شرق دیلی
نمایش یک فیلم نفتی مرمت شده از ابراهیم گلستان
فیلم «موج و مرجان و خارا» به کارگردانی آلن پنداری و تهیهکنندگی ابراهیم گلستان به نمایش درمیآید. به گزارش گروه رسانه ای شرق،فیلم «موج و مرجان و خارا» به کارگردانی آلن پندری و تهیهکنندگی ابراهیم گلستان به سفارش شرکت ملی نفت ایران ساخته شده که تولید آن در سال ۱۳۳۷ آغاز شد و در سال ۱۳۴۱ به نمایش درآمد. این مستند درباره عملیاتی است که طی چهار سال کار و کوشش برای توسعه منطقه نفتخیز گچساران و رساندن خط لوله نفتِ آن به خارک و همچنین احداث بندر صدور نفت جزیره خارک، ساخته شده است.

شرق دیلی
«در آغوش درخت» در اکران آنلاین
فیلم سینمایی «در آغوش درخت» که از سوی ایران به نمایندگی از سینمای رسمی کشور به اسکار ۲۰۲۵ معرفی شده بود، راهی اکران آنلاین شد. به گزارش گروه رسانه ای شرق،«درآغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجهپاشا در بخش سودای سیمرغ چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال ۱۴۰۱ رونمایی شد و امسال هم به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شده بود. این فیلم آخرین تلاشهای یک خانواده در آستانه فروپاشی را در قالب داستانی شاعرانه به تصویر میکشد و مارال بنیآدم، جواد قامتی، روحالله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی از جمله بازیگران آن هستند. این فیلم محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که سال گذشته به اکران عمومی رسید و هفت میلیارد تومان بلیت فروخت.

شرق دیلی
خواننده اتریشی برنده یوروویژن شد
نماینده اتریش برنده امسال یوروویژن شد. به گزارش گروه رسانهای شرق؛ امسال رقابت تنگاتنگی بین نماینده اتریش و نماینده اسراییل وجود داشت، اما در نهایت این جی جی نماینده اتریش بود که برنده شد. جیجی (JJ) با قطعه پاپ-اپرا «عشق هدررفته» (Wasted Love) در رقابتی نزدیک، تاج این رقابتها را بر سر گذاشت.

شرق دیلی
چرا رابرت دنیرو به انتقاد از ترامپ ادامه میدهد؟
دنیرو معتقد است نباید دربرابر یک زورگو سکوت کرد. به گزارش گروه رسانهای شرق؛ «رابرت دنیرو» توضیح میدهد که چرا به انتقاد از «دونالد ترامپ» ادامه میدهد. بازیگر «راننده تاکسی» (Taxi Driver) در مصاحبه جدیدی با «گاردین» میگوید نباید در برابر یک «زورگو» سکوت کرد. دنیرو میگوید: «باید آنچه در حال وقوع است را متوقف کنیم، دیوانهوار است. نمیتوانیم و بیحس باشیم و سکوت کنیم. باید معترض شوید و خطر آزار دیدن را بپذیرید.» او در مورد احتمال به خطر انداختن امنیت خود اضافه میکند: «البته، همیشه به آن فکر میکنیم.»

شرق دیلی
رونمایی از تمبر الواح هخامنشی و کشفهای باستانشناسی
جمعی از مدیران میراث فرهنگی در گرامیداشت روز جهانی موزه در ایران، نمایشگاههایی از نویافتههای باستانشناسی، آثار اهدایی پرویز تناولی و مجموعهای از فرشهای نفیس را همزمان و برخط در ۱۰ استان رونمایی کردند و از برنامههایی که برای موزه و موزهداری در ایران دارند، سخن گفتند. به گزارش گروه رسانه ای شرق،مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه ۲۸ اردیبهشتماه در موزه ملی ایران برگزار شد و به این مناسبت، علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به صورت برخط نمایشگاههای مجازی موزهای از «گره» در موزه فرش ایران، آثار اهدایی پرویز تناولی در شیراز، نمایشگاه غار هستیجان در دلیجان، و آثار تازهکاوششده در زاهدان و ایلام، را افتتاح کرد. همچنین از تمبر گلنبشتههای بازگشتی هخامنشی رونمایی شد. سند تحول میراث فرهنگی تدوین شد

شرق دیلی
پشت صحنه فیلم جعفر پناهی در کن + ویدیو
جعفر پناهی با انتشار این پست در صفحه اینیستاگرامش نوشت: پشت صحنه فیلم «یک تصادف ساده»

شرق دیلی
باز هم یک پرونده باز
فرزندان مهرجویی در بیانیه اعلام کردند پرسشهای زیادی درباره این پرونده وجود دارد. به گزارش گروه رسانهای شرق؛ فرزندان مهرجویی و محمدیفر درباره آخرین حکم صادر شده برای پرونده ، بیانیهای منتشر کردند. در این پرونده که با عنوان «باز هم یک پرونده باز و دادخواهی ناتمام» منتشر شده ، آمده است:« پرونده رسیدگی به فاجعه قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدی فر با تایید حکم شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز به پایان قضایی خود رسید لیکن رنج ما و پرسشهای فراوانمان به پایان نرسیده است و ما فرزندان معتقدیم که رسیدگی کافی و تمام نبوده و با توجه به تحقیقات ناقص و شتابزده در این پرونده نتیجه حاصله برایمان قانع کننده نیست. بنابراین صرفنظر از این که مجازات اعدام را به طور کل بازدارنده و مفید و متناسب نمیدانیم اعمال این مجازات نیز در این پرونده در خصوص یک نفر از چهار نفری که ادعا میشود عزیزانمان را با ضربات متعدد چاقو در خانه مان به قتل رسانده اند با شبهات فراوانی روبروست و به هیچ وجه خواستار قصاص وی نیستیم»

شرق دیلی
حضور غافلگیرکننده اسپیسی در جشنواره کن
کوین اسپیسی برای اولین بار پس از نزدیک به یک دهه به جشنواره فیلم کن بازمیگردد تا جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت کند. کوین اسپیسی با حضور غافلگیرکننده در جشنواره کن، جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت خواهد کرد. کوین اسپیسی برای اولین بار پس از نزدیک به یک دهه به جشنواره فیلم کن بازمیگردد تا جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت کند.

شرق دیلی
درگذشت ابراهیم رهبر نویسنده+علت فوت
ابراهیم رهبر نویسنده و منتقد ادبی در ۸۷ سالگی به علت کهولت سن درگذشت. به گزارش گروه رسانه ای شرق،وی متولد ۱۳۱۷ در صومعهسرا، از نویسندههای ایرانی دهه ۱۳۴۰ بود. او پس از اخذ دیپلم برای ادامه تحصیل در رشته زمینشناسی راهی دانشگاه تهران شد. همزمان با تحصیل در دانشگاه به معلمی پرداخت و در دهه ۴۰ نخستین داستانهایش در مجلاتی نظیر «آرش»، «نگین»، «طرفه»، «سخن» و «هنر و اندیشه» منتشر شد.

شرق دیلی
بزرگداشت روز خیام؛ شاعر و ریاضیدان ایرانی
«عُمَر خَیّام نیشابوری» (نام کامل: غیاثالدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خیام نیشابوری) (زادهٔ ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ خورشیدی در نیشابور - درگذشته ۱۲ آذر ۵۱۰ خورشیدی در نیشابور) که خیامی و خیام نیشابوری و خیامی النیسابوری هم نامیده شدهاست، فیلسوف، ریاضیدان، ستارهشناس و رباعی سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است.

شرق دیلی
پایان سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران؛ از رونق بازار نشر تا گفتگوهای فرهنگی و سیاسی
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، پس از ده روز فعالیت مستمر، در ساعت ۲۰ امروز ۲۷ اردیبهشتماه به کار خود پایان داد. به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، پس از ده روز فعالیت مستمر، در ساعت ۲۰ امروز ۲۷ اردیبهشتماه به کار خود پایان داد. این دوره از نمایشگاه نه فقط عرصهای برای عرضه کتاب، بلکه محفل تعامل میان ناشران، نویسندگان، سیاستمداران، هنرمندان و مخاطبان کتابخوان بود. در کنار رونمایی از تازهترین آثار حوزه ادبیات، علوم انسانی و فناوری، حضور پررنگ چهرههای فرهنگی و سیاسی، نشستهای تخصصی و استقبال گسترده مردم، این رویداد را به یکی از پراهمیتترین رویدادهای کشور تبدیل کرد. رکوردشکنی در فروش و رشد صنعت نشر

شرق دیلی
«ما چهارتا»؛ قصه یک تجربه متفاوت در ساخت محتوا
زهرا اصغریان، مادری که پس از یک شکست مالی سنگین و خانهنشینی ناگزیر خود و همسرش، مسیر تازهای را پیش گرفت؛ مسیری که به دنیای تولید محتوای کودکانه ختم شد. او و همسرش با کمک دو فرزندشان پروژهای با نام «ما چهارتا» راهاندازی کردند و حالا خانوادهای کوچک اما پرطرفدار در دنیای محتوا به حساب میآیند. زهرا اصغریان، مادری که پس از یک شکست مالی سنگین و خانهنشینی ناگزیر خود و همسرش، مسیر تازهای را پیش گرفت؛ مسیری که به دنیای تولید محتوای کودکانه ختم شد. او و همسرش با کمک دو فرزندشان پروژهای با نام «ما چهارتا» راهاندازی کردند و حالا خانوادهای کوچک اما پرطرفدار در دنیای محتوا به حساب میآیند. اصغریان درباره تأثیر این فعالیتها بر تحصیل فرزندانش به خبرنگار هفت صبح میگوید: «ما زندگی واقعی را تصویر میکنیم؛ بچهها هم عاشق حلکردن چالشها شدهاند. فرایندی که در مدرسه ممکن بود اتفاق بیفتد، حالا در دل سبک زندگی خانوادگی ما تحقق یافته. برایمان اهمیتی ندارد که گاهی هفتهای چند روز مدرسه نروند؛ چون بهخوبی یاد گرفتهاند چگونه خودشان را به جریان کلاس برسانند. معلمانشان هم تأیید کردهاند که نبودشان مشکلی ایجاد نمیکند».

شرق دیلی
نخستین ترجمه از کراخت
رمان «1979» اثر کریستیان کراخت، نخستین اثری است که از این نویسنده اهل سوئیس به فارسی ترجمه شده است. رمان «1979» اثر کریستیان کراخت، نخستین اثری است که از این نویسنده اهل سوئیس به فارسی ترجمه شده است. محمد همتی این رمان را از زبان آلمانی به فارسی برگردانده و در نشر فرهنگ نشر نو منتشر شده است. بخش عمدهای از رمان کراخت در ایران در آستانه انقلاب 57 میگذرد و به همین دلیل برای مخاطبان ایرانی جذابیت ویژهای دارد. کریستیان کراخت متولد دسامبر 1966، تجربیاتی از سفر به کشورهای آسیایی دارد؛ او این تجربیات را در قالب سفرنامههایی در هفتهنامه welt am Sonntag مینوشت. کراخت تاکنون جوایزی ازجمله جایزه اکسل اسپینگر در سال ۱۹۹۲، جایزه ادبیات ویلهم در سال ۲۰۱۲ و جایزه ادبی هرمان هسه در سال ۲۰۱۶ را به دست آورده است.

شرق دیلی
مغروق در برهوت
«1979» تنها کتابی است که از کریستیان کراخت، نویسنده سوئیسی به فارسی ترجمه شده است. کراخت که در آلمان بزرگ شده و تحصیل کرده است، در دهه 1990 به یکی از چهرههای برجسته ادبیات آلمان تبدیل شد. «1979» تنها کتابی است که از کریستیان کراخت، نویسنده سوئیسی به فارسی ترجمه شده است. کراخت که در آلمان بزرگ شده و تحصیل کرده است، در دهه 1990 به یکی از چهرههای برجسته ادبیات آلمان تبدیل شد. بسیاری نوشتههای او را تحت تأثیر نویسندگان مهم قرن بیست آلمان میدانند. کراخت در نوشتههایش گرچه از ادبیات پاپ که همان استفاده از مفاهیم و توصیفات ساده است، بهره برده، اما بهطور مداوم سؤالات فلسفی و اجتماعی عمیقی را در آثارش گنجانده است. کتاب «1979» به تحلیل بحرانهای هویتی انسان میپردازد؛ اینکه انسان چگونه خود را در دنیای پر از تنشها و تضادها تعریف میکند.

شرق دیلی
آینه زنگارگرفته
کتاب «۱۹۷۹» دومین رمان نویسنده سوئیسی، کریستیان کراخت است. این اثر بخشی از یک سهگانه به همراه رمانهای «فازرلند» و «من اینجا در آفتاب و سایه خواهم بود» محسوب میشود. کریستیان کراخت در رمان «۱۹۷۹» نه صرفاً تاریخ را روایت میکند و نه صرفاً رمانی اگزیستانسیالیستی مینویسد؛ او اثری میآفریند که در مرز باریکی میان رمان تاریخی و سفرنامه حرکت میکند و مواجههای عمیق با بیگانگی انسان مدرن دارد. میتوان گفت ادبیات پاپ مدرن آلمان با کراخت شروع میشود. کتاب «۱۹۷۹» دومین رمان نویسنده سوئیسی، کریستیان کراخت است. این اثر بخشی از یک سهگانه به همراه رمانهای «فازرلند» و «من اینجا در آفتاب و سایه خواهم بود» محسوب میشود. کریستیان کراخت در رمان «۱۹۷۹» نه صرفاً تاریخ را روایت میکند و نه صرفاً رمانی اگزیستانسیالیستی مینویسد؛ او اثری میآفریند که در مرز باریکی میان رمان تاریخی و سفرنامه حرکت میکند و مواجههای عمیق با بیگانگی انسان مدرن دارد. میتوان گفت ادبیات پاپ مدرن آلمان با کراخت شروع میشود.

شرق دیلی
آخرین میهمانی
کریستیان کراخت، نویسنده آلمانی ادبیات Popliteratur، مسیر خود را نه یکباره، بلکه بهمرور با هر کار جدیدش از ادبیات پاپ جدا کرد. اما آنچه میتواند برای ما ایرانیها با خواندن «۱۹۷۹» جالب توجه باشد، انقلاب اسلامی ایران به عنوان موتور محرکه رمان است که کراخت با گستردنش در پسزمینه، مسیر کارش را از ادبیات پاپ به سمت ادبیاتی بسیار عمیقتر میبرد. تهران آن کلانپلاتی است که «۱۹۷۹» را از یک رمان سفرنامهای به روایتی پیچیدهتر، با چراییهای فلسفی و معناگرایانه برای انسان غربی بدل میکند. کریستیان کراخت، نویسنده آلمانی ادبیات Popliteratur، مسیر خود را نه یکباره، بلکه بهمرور با هر کار جدیدش از ادبیات پاپ جدا کرد. اما آنچه میتواند برای ما ایرانیها با خواندن «۱۹۷۹» جالب توجه باشد، انقلاب اسلامی ایران به عنوان موتور محرکه رمان است که کراخت با گستردنش در پسزمینه، مسیر کارش را از ادبیات پاپ به سمت ادبیاتی بسیار عمیقتر میبرد. تهران آن کلانپلاتی است که «۱۹۷۹» را از یک رمان سفرنامهای به روایتی پیچیدهتر، با چراییهای فلسفی و معناگرایانه برای انسان غربی بدل میکند.

شرق دیلی
چیزی باید تغییر کند
رمان عامهپسند «1979» نوشته روزنامهنگار آلمانی، کریستین کراخت، از معدود آثار داستانی بینالملل با اتمسفر نزدیک به واقعیتِ تهران است؛ تهرانِ حوالی سال 1357 و در آستانه انقلاب. شاید جذابیت خواندن این اثر، جدای از خوشی حاصل از بازخوانی تهران قدیم از قلم نویسندهای بینالمللی، در خوشایدگی طنزآمیزِ آن باشد. رمان عامهپسند «1979» نوشته روزنامهنگار آلمانی، کریستین کراخت، از معدود آثار داستانی بینالملل با اتمسفر نزدیک به واقعیتِ تهران است؛ تهرانِ حوالی سال 1357 و در آستانه انقلاب. شاید جذابیت خواندن این اثر، جدای از خوشی حاصل از بازخوانی تهران قدیم از قلم نویسندهای بینالمللی، در خوشایدگی طنزآمیزِ آن باشد. نویسنده بهدرستی طبع ژورنالیستی خود را به ابزاری مانند تاریخ میآراید و درونمایهای فلسفی مانند «تغییر» را در داستان عامهپسند جا میدهد. شما با داستانی مواجهید که معتقد است اگر تاریخ میتواند تکرار شود و فکاهی بسازد، فکاهی نیز ممکن است بازآفرینی شود و تاریخ بسازد.

شرق دیلی
بیشینهگرایی در تهران
داستان «۱۹۷۹» در تهران میگذرد (کمی هم در تبت)، بیشترش تهران در آستانه انقلاب با خیابانهای درگیر تظاهرات و تانکها و بیمارستانهای پایین شهر، همینطور میهمانیهای اعیانی که میهمانها تویش با دستگاههای عجیب تریاک میکشند، گوگوش در آن میخواند و عکسهای بزرگ محمدرضا شاه به دیوار است. داستان «۱۹۷۹» در تهران میگذرد (کمی هم در تبت)، بیشترش تهران در آستانه انقلاب با خیابانهای درگیر تظاهرات و تانکها و بیمارستانهای پایین شهر، همینطور میهمانیهای اعیانی که میهمانها تویش با دستگاههای عجیب تریاک میکشند، گوگوش در آن میخواند و عکسهای بزرگ محمدرضا شاه به دیوار است. فضایی که بسیار در داستان فارسی ندیده به نظر میرسد. اینگونه فضاسازی در داستان غیرفارسی بسیار نادر است و نشان میدهد نویسنده تحقیقات مفصلی کرده و زیاد درباره آن روزگار خوانده و دیده (هرچند که صحنه هک دوربینهای نظارتی کمی غیرتاریخی است اما همین ایده هم بسیار جذاب اجرا شده). تهران در حال جوش از دید دیگری بسیار خواندنی است. ظاهرا این تصویر حاصل سفر نویسنده سوئیسی آلمانیزبان در سالهای اول هزاره جدید به ایران و تهران است. میهمانی در باغ شاهدانه خیلی ایده هزارویک شبی است اما خیلی درست و شبیه به یک رؤیای تودرتو اجرا شده. انگار یکی از فضاهای داستانهای گلی ترقی را با ماجرای داستانی از جوزف مککارتی قاطی کنیم. شخصیتهای داستان انگار از وسط هزارویک شب افتادهاند توی داستان، از حسن که رانندهشان است و بعد جایی میبینم افسر تانک است تا مسعود که یک آشپزخانه دارد و زیر آشپزخانه یک تونل که به خانهباغی وصل است، تا ماورو کورداتوی رومانیایی که پدربزرگش یک پادآرمانشهر بعد از جنگ جهانی دوم ساخته که تریستان تزارا هم در آن زندگی میکرده. شخصیتها همانقدر عجیباند که یک دنیای برساخته آخرالزمانی لازم دارد.

شرق دیلی
این سکانس وایرال شد
سکانسی از قسمت جدید سریال تاسیان در ساعات اخیر در فضای مجازی وایرال شد و مورد توجه کاربران قرار گرفت.

شرق دیلی
به پیشواز روز بزرگداشت خیام
vوز 28 اردیبهشت ماه در تقویم رسمی کشور به نام روز خیام نیشابوری نامگذاری شده است و هر ساله مراسم بزرگداشت این شاعر و ریاضیدان نامی ایران در محل آرامگاهش، شهر نیشابور برگزار میشود. به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ خیام نیشابوری ، شاعر، فیلسوف، ریاضیدان، منجم و طبیب مشهور و از بزرگان علم و ادب اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم است که به قولی در 28 اردیبهشت 427 خورشیدی به دنیا آمد. حکیم ابوالفتح عمر بن ابراهیم از آنجا که افکار عمیق فلسفی خود را در قالب رباعیات فصیح درآورد و ابیاتی سرود که نمونه بارزی از فصاحت و روانی و بلندی معنا باشند، به عنوان شاعری خردگرا در سراسر جهان مشهور است.

شرق دیلی
برای دیدن گالری های خاص فقط نباید فرانسه و ایتالیا را جستجو کرد!+عکس
داخل کارخانه، فضایی میان سالنهای تولید وجود داشت که قبلاً بهعنوان آشپزخانه استفاده میشد اما سالهاست بلااستفاده مانده بود... به گزارش گروه رسانه ای شرق، کارخانه قدیمی بیستون در حدود چهل کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شده است، جایی که بسیاری از کارگران تمام هفته کاری خود را در آن میگذرانند و فرصتهای محدودی برای شرکت در رویدادهای فرهنگی شهر دارند. داخل کارخانه، فضایی میان سالنهای تولید وجود داشت که قبلاً بهعنوان آشپزخانه استفاده میشد اما سالهاست بلااستفاده مانده بود. ایده بازآفرینی این فضا، خلق فضایی پرفورماتیو بود که رویدادهای فرهنگی را برای ساکنان کارخانه – یعنی کارگران و کارکنان بخش تولید – فراهم کند و شهروندان و هنرمندان را برای برگزاری رویدادها و نمایشگاهها، بهویژه موسیقی که در کرمانشاه تاریخچهای طولانی دارد، به این فضا دعوت کند.

شرق دیلی
نگاهی به فیلمهای برتر و ضعیف جشنواره کن ۲۰۲۵
منتقد روزنامه تایمز با مرور آثار مطرح جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵، از درخشش فیلمهایی چون «سیرات» و «صدای سقوط» نوشته و در مقابل، از آثار ضعیفی چون «دو دادستان» و «یک روز ترک کن» انتقاد کرده است. به گزارش گروه رسانهای شرق، کوین ماهر؛ منتقد سینمایی در یادداشتی برای روزنامه تایمز چاپ لندن نوشت: با آغاز جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵، نگاه سینمادوستان و فعالان صنعت فیلمسازی بر فیلمهایی دوخته شده که میتوانند به موفقیتهایی مانند فیلم «آنورا» در سال گذشته دست یابند. این فیلم ابتدا در کن معرفی شد و سپس به موفقترین اثر اسکار بدل شد. حال، آثار مهمی چون «امیلیا پرز» و «جوهره» که آنها نیز نخستین بار در کن به نمایش درآمدند، فرمول تازهای برای آغاز فصل جوایز به حساب میآیند. در فهرست فیلمهای پرطرفدار امسال، آثار متنوعی به چشم میخورد؛ از نخستین تجربه کارگردانی اسکارلت جوهانسون با فیلم «النور بزرگ» و درام آلمانی «صدای سقوط» گرفته تا وسترن معاصر «ادینگتون» به کارگردانی آری آستر با بازی واکین فینیکس، و فیلم «دوستت دارم بمیر» از لین رمزی با حضور جنیفر لارنس و رابرت پتینسون.

شرق دیلی
نمایشگاه کتاب با فروش بیسابقه درخشید ؛ عبور از مرز ۶۵۰ میلیون تومان
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در اخرین نشست خبری خود، از فروش ۶۵۲ میلیارد تومان کتاب تا ساعت ۱۳ امروز خبر داد. به گزارش گروه رسانهای شرق، اخرین نشست خبری سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران با حضور رئیس و قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد. محسن جوادی رئیس نمایشگاه در این نشست در سخنانی گفت: انچه در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران رخ داد، بیش از آن چیزی بود که ما تصور می کردبم و این جز با همت شبانه روزی افراد میسر نشد.

شرق دیلی
عسگرپورنایبرییس فیاپف باقی ماند
محمد مهدی عسگرپور به عنوان نایب رئیس فیاپف انتخاب شد. به گزارش گروه رسانهای شرق؛ محمدمهدی عسگرپور برای هشتمین دوره پیاپی و با اتفاق آرا بهعنوان نایب رئیس فیاپف (فدراسیون بینالمللی انجمنهای تهیهکنندگان فیلم) در حوزه آسیا و عضو کمیته اجرایی انتخاب شد. عسگرپور کارگردان و مدیر فرهنگی ، رئیس هیئت رئیسه خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، از سال ۲۰۱۰ بهطور مستمر سمت نایب رئیس فیاپف را بر عهده داشته و نقش مهمی در نمایندگی سینمای آسیا در این نهاد بینالمللی ایفا کرده است.